Premier League

Képzettség, kreativitás, szervezettség, a City kiütötte a Unitedet

Meglepően sima győzelmet aratott a Manchester City a Manchester United ellen a Premier League ötödik fordulójának csúcsrangadóján.

Már a kezdés is egyértelműen a hazai pályán játszó Citynek sikerült jobban, hiszen jóval többet tudták az égszínkékek birtokolni a labdát, nagyrészt benyomták a vendégeket a kapujuk elé. Jesús Navas, Nastasic, Kolarov, majd Nasri előtt is kialakultak kisebb-nagyobb lehetőségek, Rio Ferdinandék komoly nyomás alatt játszottak. A 16. percben aztán ezt már nem is tudták elviselni, a bal szélen Nasri a háta mögött passzolt remekül a felfutó Kolarovhoz, aki ütemelőnyét kihasználva beadott, középen pedig Agüerót nem követték rendesen, így ő a hálóba húzta a labdát. (1-0)

Kiütéses City-siker - Fotó: AFP

Ugyan ez után rögtön eljutott első szögletéig a United, de valójában továbbra is a hazai együttes volt fölényben. Nasrinak volt egy alig kapu fölé szálló lövése, majd több sarokrúgása is volt a Citynek, végül a szünet előtti utolsó pillanatokban az egyik után Negredo fejelte le a játékszert, amit Yaya Touré térddel terelt a kapuba. (2-0)

Nem tudni, hogy David Moyes mit kért a szünetben az addig 13 ellenében 1 lehetőséget kialakító csapatától, de gyakorlatilag mindegy is volt, mert a 47. percben Negredo passzából Agüero másodszor is betalált, az 50. minutumban pedig Nasri is eredményes volt. (4-0)

Innentől kezdve volt negyven percük a csapatoknak focizgatni, azt már mindenki tudta, hogy eldőlt a meccs. Néhányan - például a végig dekoncentrált Fellaini - ennek megfelelően is játszottak, így mindkét oldalon akadtak helyzetek. Eleinte a United kapuja előtt, a hajrára azonban a Vörös Ördögök át tudták venni az irányítást. Előbb eljutottak egy kapufáig, majd Wayne Rooney egy nagyszerű szabadrúgással helyezett fel egy kisebb szépségtapaszt a mérkőzés képére. (4-1)

Mivel ekkor már a véghajrában jártunk, többre nem volt esélyük a vendégeknek, akik öt meccs után maradtak hétpontosak, miközben a City a Chelsea-vel és a Liverpoollal együtt 10 egységgel követi az egyaránt nyerő, így 12 pontos listavezető Arsenal-Tottenham kettőst.

Premier League
5. forduló
INFO Arsenal-Stoke City 3-1 (2-1)
INFO Crystal Palace-Swansea City 0-2 (0-1)
INFO Cardiff City-Tottenham 0-1 (0-0)
INFO Manchester City-Manchester United 4-1 (2-0)
[1474200] 2013-09-22 17:00:00 Manchester City - Manchester Unitedx;