NB I

Korai góljainak köszönhetően először nyert a Kaposvár

  • MTI

A Mezőkövesd vendégeként szerezte meg idei első győzelmét az OTP Bank Ligában a Kaposvári Rákóczi.

A sereghajtó kaposváriak sokkolták a mezőkövesdieket: a hazaiak szinte a labdához sem értek, máris két gólt szereztek a vendégek. A második percben Thian kapáslövése, majd a negyedik percben Markus rövidsarkos lapos lövése landolt Szántai kapujában. Az éledező hazaiak is eljutottak a helyzetekig, de a szervezetten védekező vendégek kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

Fordulás után meddő mezőkövesdi fölény ellenére újabb vendéggólt láthatott a közönség: Babic 25 méteres szabadrúgása a felső lécről kipattant az érkező Balázs pedig közelről helyezett az üres kapuba. A feledhető utolsó félórában mindkét kapu előtt kihasználatlanul maradtak a helyzetek. A 90. percben az Olasz ellen szabálytalankodó Ranilovic piros lapot kapott. A kapuba a mezőnyjátékos Haruna állt. A megítélt büntetőt Harsányi értékesítette, beállítva a végeredményt.

OTP Bank Liga
8. forduló
INFO Mezőkövesd-Zsóry FC - Kaposvári Rákóczi 1-3 (0-2)
Mezőkövesd 2900 néző, v.: Becséri.
 
gólszerzők: Harsányi (91., 11-esből), illetve Thian (2.), Markus (4.), Balázs B. (59.)
sárga lap: Gévay (57.), illetve Thian (37.), Markus (44.), Lucas (85.), Ranilovic (87.)
kiállítva: Ranilovic (90.)
 
Mezőkövesd: Szántai - Búrány (Menougong, 46.), Fótyik, Hegedűs D., Gévay - Kiss M., Bognár I. (Petneházi, 64.) Farkas B., Pilibaitis - Harsányi., Balajti (Olasz D. 72.)
 
Kaposvár: Ranilovic - Kovács O., Lucas, Zámbó - Okuka, Addo (Jánvári, 71.), Babic, Bőle - Thian (Oláh, 62.). - Balázs, Markus. (Haruna, 78.)
[1480585] 2013-09-21 18:00:00 Mezőkövesd Zsóry - Kaposvárx;