NB I

Kibrusztolta a Kecskemét elleni győzelmet a Videoton

Nehézkesen, de legyőzte a szervezetten védekező Kecskemét együttesét hazai pályán a holtversenyben listavezető Videoton az OTP Bank Liga 8. fordulójában.

Az első félidőben a Videoton mezőnyfölényben játszott ugyan, de a rengeteg hiba, és a különösebb elképzelés nélküli futball két sárga lapon, és a kecskeméti edző, Bekő Balázs oldalvonal melletti pontos labdakezelésén kívül nem hozott látnivalót.

Fordulás után sem emelkedett a hazai szinten is rendkívül alacsony színvonal. Továbbra is a hazaiak irányítottak, a Kecskemét szervezetten védekezett, de a játék minőségét jelzi, hogy az első, kaput eltaláló lövésre 57 percet kellett várni. José Gomes cseréi felfrissítették a Videoton támadójátékát, és a mérkőzés hajrája előtt Zé Luis első hazai élvonalbeli találatával megszerezte a vezetést az ezüstérmes.

A hátralevő percekben felpörgött a fehérvári csapat, mely együttes megszenvedett a győzelemért.

OTP Bank Liga
8. forduló
INFO Videoton FC - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2552 néző, v.: Solymosi
 
gólszerzők: Zé Luis (79.)
sárga lap: Bulajic (11.), Barry (12.), Mogyorósi (77.)
 
Videoton: Calatayud - Szolnoki (Paraiba, 67.), Gyepes, Vinicius, Stopira - Tóth B., Sándor - Gyurcsó, Kleinheisler, Álvarez (Zé Luis, a szünetben) - Nikolics (Torghelle, 67.)
 
Kecskemét: Antal - Mogyorósi, Gyagya, Karan, Póti, Forró - Bulajic (Leo, 82.), Vukasovic, Patvaros - Rajczi (Balázs, 73.), Barry (Pekár, 79.)
[1480577] 2013-09-21 20:00:00 Videoton - Kecskemétx;