NB I

A Pápa megszakította a Pécs pazar sorozatát

  • MTI

A Lombard Pápa 3-1-re nyert a Pécs otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának első meccsén.

Már a hatodik percben vezetést szerzett a vendégcsapat, ami kissé megzavarta a pécsi együttest. Ennek ellenére az első félidőben inkább a hazaiak akarata érvényesült, mégis a szünet előtt nem sokkal növelte előnyét a második nagy helyzetét is értékesítő Pápa. A hazaiaknak még a fordulás előtt sikerült szépíteniük, noha Mohl büntetőjét kis híján védte Szűcs. A második játékrész elején több helyzetet is kidolgozott a Pécs, de Szűcs parádésan védett. A 65. percben egy óriási védelmi hibát követően a harmadik kapura tartó próbálkozásából a harmadik gólját is megszerezte a Pápa. Tíz perccel később Pölöskey a második büntetőjét harcolta ki, ráadásul az utolsó emberként szabálytalankodó Supicot kiállította a játékvezető. A 11-est a sértett azonban csúnyán fölé lőtte.

A Pápa megszakította a Pécs kitűnő sorozatát, Lőrincz Emil együttese az utóbbi négy fordulóban nem kapott ki, az MTK-t, a DVSC-t és a Kecskemétet legyőzte, előtte döntetlent játszott a Győrrel. A Pápa három vereség után nyert.

NB I, 8. forduló
INFO PMFC-Matias - Lombard Pápa Termál FC 1-3 (1-2)
Pécs, 2500 néző, v.: Vad II.
Gólszerzők: Mohl (43., 11-esből), illetve Orosz (6.), Quintero (40., 65.)
Kiállítva: Supic (75.)
Sárga lap: Romic (38.), illetve Maksimovic (33.), Rodenbücher (43.), Mecinovic (66.), Szabó O. (80.)
Pécs: Gőcze - Fodor, Balogh B. (Nagy J., 80.), Romic, Mohl - Márkvárt, Frőhlich (Grumic, 56.), Szatmári L., Horváth A., Uzoma (Wittrédi, 62.) - Pölöskey P.
Pápa: Szűcs L. - Tóth G., Mecinovic, Supic, Szabó O. - Quintero (Németh M., 90.), Rodenbücher, Sekour, Maksimovic (Dóczi, 73.), Orosz (Kenesei, 66.) - Griffiths.
[1480578] 2013-09-20 19:00:00 Pécs - Pápax;