Férfi kézilabda BL

Bemelegítésnek jó volt a Szentpétervár a Veszprém számára

A magyar bajnok MKB-MVM Veszprém játszotta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája új szezonjának nyitómeccsét. Nagy Lászlóék Szentpéterváron már az első félidőben eldöntötték a két pont sorsát, és fölényes győzelemmel szerezték meg első két pontjukat.

Nagyjából az első negyedórában érezhették úgy a hazaiak, hogy van esélyük bravúrt elérni a szentpétervári mérkőzésen. Ebben az időszakban a Veszprémnél védekezésben még hiányzott az egységesség, így kijöhetett az oroszok gyorsasága, támadásban pedig hiányzott a dinamika.

Könnyed siker kezdésképp - Fotó: MTI (archív)

Ettől kezdve azonban néhány kreatív figurával, egyéni megoldásokkal és labdaszerzésekkel sikerült gyorsan többgólos különbséget kialakítani. (4-8) Dmitrij Torgovanov hiába kért időt, a felkeményedő védekezéssel nem tudott mit kezdeni a Szentpétervár, így már a szünetre eldőlni látszott a meccs.

A fordulás után ez még egyértelműbb lett, Nagy Lászlóék fizikai fölényüket kihasználva könnyedén védekezték le az oroszok középre tömörített támadásait. Sorra jöttek a labdaszerzések, azokból az indítások vagy a Chema vezérelte lerohanások, és először a 37. percben lett 10 gól a két csapat között. (8-18)

Ortega mester nyugodt szívvel le is ültette legjobbjait, a fiatalabbak vagy épp a mai posztjaikon eddig rutintalanabbak játszották végig szinte az egész utolsó negyedórát (például Terzics irányítóban vagy Gulyás jobbátlövőben), de így sem volt esélyük az oroszoknak, hogy közelebb zárkózzanak. Szokatlan felállásában is 13 találatnyi előnyt tartott meg az MKB-MVM Veszprém, így könnyedén szerezte meg első két pontját a Bajnokok Ligája csoportkörében. (15-28)

Férfi kézilabda BL
A csoport, 1. forduló
Szentpétervár (orosz) - MKB-MVM Veszprém 15-28 (7-12)
Szentpétervár, Szpartak Arena, vezették: Sorin-Laurentiu Dinu, Constantin Din (románok)
 
Szentpétervár: Kisu, Sitszko (kapusok), Csezlov, Junisebkov 1, Kalaras, Kiszeljev 2, Kovaljenko, Kungurov 2, Kuzmin 1, Lauzsin, Naszirov 2, Novoszeljov 2, Poljakov 2, Piskin 2, Szanaskin 1, Szemenjov
vezetőedző: Dmitrjij Torgovanov
 
Veszprém: Alilovic, Fazekas (kapusok), Gulyás 3, Ilics 8, Iváncsik G. 1, Iváncsik T. 1, Jamali 4, Nagy L. 4, Pesics, Chema Rodríguez 2, Schuch, Sulic 4, Terzics, Ugalde 1
vezetőedző: Antonio Carlos Ortega
Élő közvetítés: Szentpétervár-Veszprémx