Kézilabda

Katarban gyülekeznek a magyar válogatott átlövők

  • VNA

Sokáig klub nélkül állt a magyar válogatott jobbátlövője, Krivokapics Milorad, aki végül a katari Al-Rayyan kecsegtető ajánlatára bólintott rá.

Klubja, a szlovén Cimos Koper csődje miatt a nyár közepére tulajdonképpen klub nélkül maradt a magyar válogatott kézilabdázó, Krivokapics Milorad, aki azonban végül csak talált magának csapatot. Krivokapics ugyanis szlovén lapértesülések alapján két évre aláírt a katari al-Rayyan csapatához, ahol ő lesz az egyik legjobban kereső játékos. A 33 esztendős jobbátlövő eddig csak Európában játszott, hiszen korábban szerb, magyar és szlovén klubcsapatokban szerepelt. A szerbiai születésű balkezes játékos 2007-ig Szerbia és Montenegró színeiben játszott, ezt követően döntött úgy, hogy inkább a magyar válogatott mezében szeretne játszani.

Krivokapics szívesen folytatta volna francia vagy német élcsapatban is a pályafutását, de amikor kiderült, hogy a szlovén kikötőváros bajnoki bronzérmes csapatától kényszerű módon távoznia kell, akkorra már sok helyen kialakultak a keretek. Mint ismeretes, a Veszprémből távozó, korábbi magyar válogatott Pérez Carlos még februárban írt alá az al-Samal együtteséhez. Katar rohamléptekkel halad előre a kézilabda sportban, férfi csapatuk a 20. helyen végzett a januári spanyolországi világbajnokságon, hogy két év múlva ők rendezhetik majd meg a férfiak világbajnokságát.