Bajnokok Ligája

Ez a Bayern stílusa, nem az enyém - Guardiola

Magabiztos győzelemmel kezdett a Bayern München a Bajnokok Ligájában. A címvédő 3-0-ra verte otthon a CSZKA Moszkvát.

Vajon kinek a stílusát képviseli a Bayern München? - fotó: AFP

A Bayern München góljait David Alaba, Mario Mandzukic valamint Arjen Robben szerezték, és a mérkőzést követően a csapat mestere, Pep Guardiola érdekes nyilatkozatot tett. A katalán edzője úgy vélte, a dicséret nem őt, hanem a játékosait illeti a sikeres BL-rajt miatt.

"Ahogy játszunk, az a Bayern stílusa, nem pedig az enyém - fogalmazott Guardiola. - Azért vagyok itt, hogy támogassam, segítsem az új játékosaimat, és ma nagyon büszke vagyok rájuk. Az első meccs mindig nehéz a Bajnokok Ligája-győzelem után. Mindenki azt hiszi, hogy sima ügy, de nem az. Különösen az első félidőben mutatott játékunkkal voltam elégedett. A dicséret a játékosoknak jár, nem nekem."

Egyelőre kérdéses, hogy Guardiola pontosan mire gondolt, amikor azt mondta, a Bayern játéka nem az ő stílusa, hiszen számos helyen belenyúlt a tavasszal triplázó müncheni gépezetbe. Néhány játékost új posztra vezényelt, Lahm a védelemből a középpálya jobb oldalán találta magát, újabban pedig kényszerből középen szerepel. Mandzukic sem kizárólag a kapuval szemben helyezkedik el, mindkét szélre nyitnia kell. A német lapok nyáron számos kritikát fogalmaztak meg Guardiola módszerei miatt, Félix Magath pedig úgy vélte, ha a spanyol folyamatosan új szerepköröket talál a játékosoknak, akkor gyorsan elveszíti népszerűségét az öltözőben. A Bayern sportigazgatója, Matthias Sammer megvédte a hispánt, úgy vélte, időt kell hagyni neki. Nos, Guardiola keddi nyilatkozata azt sejteti, hogy ő valójában csak apró változásokat eszközölt, egyénileg fejleszti a játékosok képességeit, és igyekszik megőrizni a müncheniek stílusát - ami tavasszal három trófeát eredményezett.

[1573702] 2013-09-17 20:45:00 Bayern München - CSZKA Moszkvax;