Női kézilabda

Triscsuk szem- és arckoponya sérülést szenvedett, otthon gyógyul

  • MTI/hatharom

Elhagyhatta a kórházat az arccsont- és szemsérüléssel kezelt Triscsuk Krisztina, az Érd válogatott kézilabdázója.

A 28 éves átlövő-irányító az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni, vasárnapi Bajnokok Ligája-selejtezőn sérült, a második félidőben Tomori Zsuzsanna keze egy lövés után továbblendült, és eltalálta ellenfele fejét. Triscsuk hangosan zokogva, óriási fájdalmakkal fetrengett a földön, majd jégtömlővel takarták el az arcát, és lekísérték a pályáról.

Szabó Edina, az érdiek vezetőedzője a mérkőzés után indulataival és a sírással küzdve mondta el a Digi Sport műsorában, hogy véleménye szerint eljátszatták csapatával a szimpatikus vesztes szerepét, "nem először" látott olyat a pályán, ami szerinte nem oda való, Triscsuk pedig súlyos sérülten félórán keresztül ült az öltözőben, míg a meccs végén el nem szállították a kórházba. Ő úgy gondolta, hogy az irányító hónapokra kidőlt. A klub hétfő esti tájékoztatása szerint a játékos már elhagyhatta a kórházat, nyolc napon túl gyógyuló, többszörös szem- és arckoponya régió sérülést szenvedett, a rehabilitációt megkezdte.

A tavalyi Eb-n bronzérmes Triscsuk kiválása után a népligeti rivális került fölénybe, megnyerte a mérkőzést, és feljutott a főtáblára, míg az Érd a KEK-ben, a 24 között folytathatja.

Az NB I-ben negyedik helyen álló Érd szerdán 20 órakor az Ipress Center-Vác csapatát fogadja.