NB I szubjektív

Süketek párbeszéde a vakvágányon

  • Göbölyös János

A hétvégén folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a hetedik forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Ebben nincs vita az MLSZ és az ultrák között, regisztráció-ügyben azonban aligha lesz kompromisszum

Amikor elkezdődött az idény, azt hittük, nincs lejjebb. Pedig a nyitány általában megmozgatja a szurkolókat, a premieren az is kíváncsi kedvenceire, aki amúgy szezon közben hamar feladja, és inkább a fotelben izgul tovább - ha van miért. Nos, az a bizonyos július végi első forduló képtelen volt legalább húszezer embert kicsalogatni a stadionokba, az átlagnézőszám kétezerötszáz alatt maradt, pedig otthon kezdett a bajnok ETO, az ezüstérmes Videoton és a kupagyőztes Debrecen. A magyarázat kézenfekvő és logikus, éppen a nemzetközi porondon leégett csapataink (a Honvéddal teljes a szenzációs négyes) tettek a legtöbbet azért, hogy már a bajnoki rajt érdektelenségbe fulladjon. Csányi Sándor MLSZ-elnök mondta még tavasszal, aki az első selejtezőkörben kiesik, az kárt okoz a magyar futballnak. Megtörtént, a veszteség sokrétű, az egyik markáns bizonyítéka az NB I amúgy is elkeserítő látogatottságának folyamatos csökkenése.

Aztán eltelt hat forduló, és következett két hét szünet. Hogy ezalatt mi történt, azt gondolom, nem kell ecsetelni, bár ha a D jelű vb-kvalifikációs csoportunkra tekintünk, akár azt is mondhatjuk, semmi különös, ugyanúgy második helyen áll a válogatott, mint mielőtt térdre rogyott Bukarestben, majd ijedtében átugrott az észteken. Persze, azt is tudjuk, hogy a most pótselejtezőt érő pozíciónk megítélése és a benne rejlő esély köszönő viszonyban sincs a korábbival, ha úgy tetszik, a látszat csal. Érezték, érzik ezt a szurkolók is, akik az OTP Bank Liga hetedik fordulójában cáfolatot adtak a fenti állításra - igenis, van lejjebb. Nem megbántva a példának felhozott párharc résztvevőit, de ha egy Kisvárda-Siófok NB II-es bajnoki (1250 néző) hat élvonalbeli mérkőzést is le tud körözni (nem kicsit, nagyon), akkor úgy gondolom, tényleg nincs miről beszélni. Itt valami olyan mérhetetlen nihil kezd kialakulni, ami túlmutat a magyar labdarúgás amúgy is sanyarú megítélésén, a nagy elődök által kivívott tekintélyét ne is említsük, azt ugyanis a jelenlegi helyzet tökéletesen elhomályosítja.

De van ebben a történetben egy pont, egy olyan nézőszámcsökkentő tényező, aminek semmi köze ahhoz, hogy mi zajlik a pályán. Ez akár adhatna némi reményt arra, hogy megfordul a trend, ám a jelek azt sejtetik, erre még jó ideig várni kell. Az MLSZ által bevezetett regisztrációra és annak az ultrákra gyakorolt hatására gondolok. Hetek, hónapok óta érzékelhető, hogy nem csak a szurkolók fogynak, hanem a hangjuk is eltűnt, a némasági fogadalmat tevők, a tüntetőleg távol maradók pedig várják a csodát (miközben a szövetséget ,,lebuzizó" rigmusok azért ki-kihallatszanak egy-egy közvetítésből). Ami ez esetben az MLSZ beléptetési szabálymódosításában testesülne meg, ám gyanítom, nem csak a pályán, az íróasztal mellett sincsenek csodák. Hogy meddig tart a kötélhúzás, mikor törik meg a kemény mag, nem tudom, most úgy fest, a végsőkig kitartanak - jócskán betartva ezzel a saját csapatuknak. Ha kell, akkor a derbin is. Azon a meccsen, amely még ebben a szűkkörű magyar futballban is képes több, mint tízezer embert a lelátóra csalogatni. Az ultrasliberi.hu portál meghökkentő közleménye szerint a Ferencváros elleni vasárnapi meccsen az újpesti szurkolói csoportok szervezett formában nem vesznek részt, és arra szólítják fel a klub szimpatizánsait, ők se tegyék: 

,,A hétvégén döntés született róla és immár hivatalos, hogy az újpesti szurkolói csoportok nem lesznek ott a hétvégi Ferencváros elleni derbin a Puskás Ferenc Stadionban. Mint ismert, a lilák a szezon eleje óta tiltakoznak a szurkolói kártya és a szurkolói regisztráció intézménye ellen, ez alól a derbi sem lesz kivétel. Mivel az Újpest FC csak szurkolói regisztrációval együtt árulja a vendégjegyeket, így az ultrák úgy döntöttek, távol maradnak a rangadótól. Bár nagy volt a dilemma a csoportok között mi legyen, a derbi az mégis derbi, végül az újpestiek kiálltak az elveik mellett és tovább járnak azon az úton, amit közösen elkezdtek. Az ultrák arra szólítanak fel minden Újpest-szurkolót, hogy maradjanak távol a hétvégi mérkőzéstől."

A felhívást persze lehet úgy is értékelni, hogy aki szentül hisz magában és az igazában, aki el akarja érni a célját, az ne válogasson az eszközökben, annak nem szabad meghátrálni, a végsőkig ki kell tartani. Itt azonban - bár a cél világos, a regisztráció megszüntetése - rossz az irány, nem látszik az út vége. Beláthatatlan. A következmény nem, az már eddig is jól érzékelhető, tombol a belterjesség, az érdektelenség. Ettől persze még lehet hangulatos a derbi, az a tíz-tizenötezer fradista nyilván nem tesz lakatot a szájára, sőt még az is megtörténhet, hogy az újpestieknek eddig felajánlott ezerötszáz jegy is gazdára talál, azaz megtelik a vendégszektor, és az ott lévők szurkolnak a csapatnak. Ők ugyanis felmérik a helyzetet. Inkább alávetik magukat a regisztrációnak, és ennek fejében segíthetik a kedvenceiket, nem csak azért, mert ráfér a mai Újpestre, hanem mert a szurkolói etika ezt (is) kívánja. Aki pedig csökönyösen kitart az elvei mellett, az nem csak magát zárja ki a remélt élményből, a látványos koreográfiából, a fergeteges buzdításból, hanem a saját csapatát hozza nehéz helyzetbe.

Elvonatkoztatva a derbitől, a hasonló akciókat favorizáló ultrák - nem csak nálunk, a környező országokban is - egyvalamivel nem számolnak. A szövetségek a nemzetközi gyakorlatot, az UEFA és a FIFA elvárásait, ha úgy tetszik, iránymutatásait követve aligha hátrálnak meg, a helyi műsorközlők egy-egy keményebb beszólás után meg már úgyis rutinból harsogják felhívásukat a sportszerű szurkolásra. Olyan ez, mint a süketek párbeszéde - a vakvágányon. 

OTP Bank Liga 2013-2014
A 7. forduló eredményei
INFO MVM PAKS-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 2-0 (1-0) TIPP
Paks, 600 néző. Vezette: Farkas Ádám (Viszokai László, ifj. Varga Gábor)
Paks: Molnár P. – Fiola (Kiss T., 57.), Kovács G., Éger, Báló – Bartha, Bori, Windecker (Heffler T., 79.), Kecskés, Hullám (Tököli, 68.) - Simon A. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Csernyánszki, Heffler T., Szabó J., Nagy O., Tököli, Délczeg, Kiss T.
Kaposvár: Ranilovics – Okuka (Thian, 84.), Kovács O., Zámbó, Lucas - Pavlovics (Babics, 66.), Bőle, Markus (Jammeh, 77.), Dankwah, Balázs B. – Waltner.  Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Posza, Jánvári, Albert, Babics, Thian, Coroian, Jammeh.
Gólszerző: Windecker (41.), Simon A. (78.)
Sárga lap: Fiola (16.), Simon A. (44.), Éger (52.), ill. Balázs B. (17.), Dankwah (38.), Waltner (39.), Babics (72.)
Piros lap: Waltner (52., második sárga lap)
 
INFO ÚJPEST FC-SZOMBATHELYI HALADÁS 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző. Vezette: Erdős József (Varga Zsolt, Horváth Zoltán)
Újpest: Balajcza – Ligot, Ngawa, Juanan, Antón – Simon K., Balogh B., Kabát, Vasziljevics, Suljics (Sztaniszavljevics, 77.) - Ahjupera. Vezetőedző: Kozma István. Cserepad: Banai D., Litauszki, Eninful, Erős R., Said, Horváth R., Sztaniszavljevics.
Haladás: Rózsa – Schimmer (Andorka, 63.), Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Németh M. (Gyurján, 55.), Nagy I G. (Iszlai, 84.), Simon Á., Halmosi - Radó. Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Mursits, Tóth P., Szakály A., Iszlai, Gyurján, Kalász, Andorka.
Gólszerző: Vasziljevics (59.), ill. Fehér Z. (82.)
Sárga lap: Fehér Z. (49.), Németh M. (55.), Gyurján (60.)
 
INFO KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO-PÉCSI MFC-MATIAS 2-5 (2-2)
Kecskemét, 500 néző. Vezette: Becséri Dániel (Ring György, Kispál Róbert)
KTE: Németh V. – Mogyorósi, Karan, Póti, Forró – Leo (Gréczi, 46.), Patvaros (Balázs Zs., 70.), Szavics, Vukaszovics, Pekár - Barry (Rajczi, 46.). Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Antal B., Gyagya, Nagy P., Rajczi, Balázs Zs., Csillag, Gréczi.
PMFC: Gőcze – Fodor, Balogh B., Romic, Mohl - Frőhlich (Nagy J., 82.), Horváth A., Uzoma, Koller K. (Márkvárt, 68.), Szatmári L. - Grumics (Pölöskey P., 57.). Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Dibusz, Deutsch, Jocsics, Nagy J., Márkvárt, Rácz, Wittrédi.
Gólszerző: Szavics (9.), Leo (22., 11-esből), ill. Uzoma (41.), Romics (44.), Mohl (50.), Márkvárt (83.), Pölöskey P. (88.)
Sárga lap: Pölöskey P. (90.)
 
INFO PUSKÁS AKADÉMIA-DIÓSGYŐRI VTK 0-2 (0-0)
Székesfehérvár, 300 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Lémon Oszkár)
Puskás Akadémia: Somodi - Tamás, Wague, Szekeres, Farkas N. - Gallardo, Tóth B., Czvitkovics (Margitics, 70.), Polonkai (Molnár T., 79.), Lencse - Tischler (Zsolnai, 77.). Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Somodi, Molnár T., Vaszicsku, Margitics, Luque, Bertus, Zsolnai.
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Husic  – Tisza (Bacsa, 72.), Abdouraman, Kosztics (Gosztonyi, 56.), Elek (Augusto, 33.), Barczi - Futács. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rajics, Gohér, William Alves, Gosztonyi, Takács P., Augusto, Bacsa.
Gólszerző: Futács (58.), Bacsa (88.)
Sárga lap: Tamás (25.), Farkas N. (87.), ill. Abdouraman (71.)
Piros lap: Wague (29.), Tamás (88., második sárga lap)
 
INFO BUDAPEST HONVÉD-MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 0-2 (0-1)
Bozsik Stadion, 600 néző. Vezette: Bognár Tamás (Albert István, Buzás Balázs)
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Lovrics, Alcibiade - Nagy G., Hidi (Lőrinczy, 57.), Diarra, Vécsei - Vernes (Bobál G., 67.), Testardi (Prosser, 79.). Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Szemerédy, Kovács J., Csábi, Lőrinczy, Mancini, Prosser, Bobál G.
Mezőkövesd: Szántai - Búrány, Fotyik, Hegedűs D., Gévay - Bognár I., Pilibaitis (Dobos, 90.), Kiss M., Farkas B. (Szalai, 78.), Menougong (Balajti, 46.) - Harsányi.  Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Horváth T., Szalai, Éles, Dobos, Petneházi, Balajti, Sigér.
Gólszerző: Pilibaitis (29.), Harsányi (57.)
Sárga lap: Fotyik (47.)
 
INFO LOMBARD PÁPA-FERENCVÁROS 0-2 (0-1) TIPP
Perutz Stadion, 4000 néző. Vezette: Kassai Viktor (Bozó Zoltán, Farkas Balázs)
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supics (Eszlátyi, 9., Szabó O., 70.), Mecsinovics, Présinger – Quintero, Makszimovics, Ivancsics (Kenesei, 63.), Sekour, Orosz - Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Markek, Tóth B., Dóczi, Szabó O., Németh M., Eszlátyi, Kenesei.
FTC: Jova – Gerson, Besics (Bönig, 85.), Mateos, Adams – Jenner, Gyömbér, Böde, Józsi (Csukics, 82.), Holman (Somália, 61.) - Diallo. Vezetőedző: Ricardo Moniz. Cserepad: Kurucz, Bönig, Csukics, Jovanovics, Tuijp, Somália, Valpoort.
Gólszerző: Böde (2.), Holman (46.)
Sárga lap: Présinger (78.), Sekour (90.), Quintero (93.), ill. Holman (31.), Gerson (45.), Diallo (55.),
 
INFO DEBRECENI VSC-TEVA-VIDEOTON FC 2-1 (0-0)
Debrecen, 6000 néző. Vezette: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Márkus Tamás)
DVSC: Verpecz – Lázár (Brkovics, 77.), Máté, Mészáros N., Korhut – Szakály P., Zsidai, Vadnai (Trninics, 85.), Ferenczi J. (Sidibe, 53.) - Kulcsár T., Volas. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Novakovics, Brkovics, Trninics, Dombi, Spitzmüller, Sidibe, Szécsi.
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira – Gyurcsó (Paraiba, 73.), Vítor Gomes, Tóth B., Kleinheisler (Zé Luis, 63.), Álvarez – Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Mamadu, Gyepes, Paraiba, Zsótér, Torghelle, Zé Luis.
Gólszerző: Sidibe (60.), Volas (79.), ill. Gyurcsó (51.)
Sárga lap: Lázár (18.), Vadnai (44.), Brkovics (77.), Szakály P. (90.), ill. Caneira (56.), Tóth B. (66.), Nikolics N. (81.), Paraiba (90.), Álvarez (92.), Vítor Gomes (93.).
 
INFO MTK BUDAPEST-GYŐRI ETO FC 1-2 (1-0) TIPP
Hidegkuti Stadion, 500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
MTK: Hegedűs – Poór (Hajdú Á., 87.), Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes (Kelemen, 46.) – Frank (Vass P., 76.), Pölöskei Zs., Kanta J., Batik, Ladányi - Eppel. Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kelemen, Vass P., Ayub, Hajdú Á., Bese, Horváth P.
Győr: Kamenár – Svec, Lang, Lipták, Völgyi – Kronaveter (Kalmár, 91.), Kamber, Pátkai - Varga R. (Vass, 79.), Rudolf, Andrics (Lázok, 56.). Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Sztevanovics, Mevoungou, Wolfe, Trajkovics, Kalmár, Lázok, Kink.
Gólszerző: Kanta J. (18.), ill. Rudolf (65.), Lázok (89.)
Sárga lap: Lang (36.)
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Horváth Ferenc (Paks): ,,Péntek 13, Rémálom az Elm utcában, Sikoly, volt minden, ami kellett. Nem nézett ki jól, de rettentően boldog vagyok, hogy nyertünk".
Prukner László (Kaposvár): ,,Nem várok semmiféle beszélgetést a vezetőséggel, eddig is folyamatos párbeszédben voltunk egymással. Természetesen minden döntés az övék, de nem várok semmi különlegeset. Mint ahogy mindig, most is meg fogjuk beszélni a dolgokat"
Ricardo Moniz (Ferencváros): ,,Böde Dánieltől szívesen látnánk azt a megoldást, amit ma és az észtek ellen, akár a hollandok ellen is".
Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Tetszett a végeredmény, a játék már nem annyira, de a három pontra koncentráltunk, és ezt sikerült is megszereznünk".
Marco Rossi (Honvéd): ,,A nézők kikezdték az olasz játékosokat, s mivel én is olasz vagyok, azt tanácsolom a korzón ülőknek, hogy jelezzék észrevételeiket a klub tulajdonosának. Én akár távozhatom is Kispestről, vannak ajánlataim, nekem nem muszáj itt dolgoznom".
Bekő Balázs (Kecskemét): ,,A végére a hitünket is elvesztettük, megalázó vereség lett. Egyszerűen nem volt benne a meccsben ez, olyan szinten estünk szét, ami érthetetlen". 
José Gomes (Videoton): ,,Akik kilátogattak a meccsre, jól szórakoztak, de a mai mérkőzésen három csapat volt a pályán".
Forrás: MTVA, Sport TV, boon.hu, dvtk.eu, csakfoci.hu
OTP Bank Liga 2013-2014
A bajnokság állása
  M GY D V RG KG GK P
1. Debreceni VSC-Teva 7 5 1 1 20 6 +14 16
2. Videoton FC 7 5 1 1 17 5 +12 16
3. Ferencváros 7 5 0 2 10 8 +2 15
4. MVM Paks 7 4 1 2 12 10 +2 13
5. Diósgyőri VTK 7 3 3 1 9 8 +1 12
6. Lombard FC Pápa 7 3 1 3 7 7 0 10
7. Pécsi MFC-Matias 7 3 1 3 12 13 -1 10
8. Győri ETO FC 7 2 4 1 10 8 +2 10
9. Szombathelyi Haladás 7 2 4 1 9 9 0 10
10. Mezőkövesd-Zsóry SE 7 3 0 4 12 15 -3 9
11. Újpest FC 7 2 3 2 13 10 +3 9
12. Budapest Honvéd FC 7 2 2 3 10 8 +2 8
13. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 7 2 2 3 11 16 -5 8
14. MTK Budapest 7 1 1 5 6 10 -4 4
15. Puskás Akadémia FC 7 1 1 5 5 15 -10 4
16. Kaposvári Rákóczi FC 7 0 1 6 4 19 -15 1
OTP Bank Liga 2013-2014
A góllövőlista állása
8 gólos: Simon Attila (Paks), Nikolics Nemanja (Videoton)
5 gólos: Dalibor Volas (Debrecen), Koller Krisztián (Pécs)
4 gólos: Szakály Péter (Debrecen), Radó András (Haladás), Georges Griffiths (Pápa)
3 gólos: Holman Dávid (Ferencváros), Vernes Richárd (Honvéd), George Menougong (Mezőkövesd), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Kabát Péter (Újpest), Jarmo Ahjupera (Újpest), Simon Krisztián (Újpest)
2 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Ibrahima Sidibe (Debrecen), Böde Dániel (Ferencváros), Fehér Zoltán (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Pölöskei Zsolt (MTK), Pölöskey Péter (Pécs), Dusan Vasziljevics (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Gyurcsó Ádám (Videoton)
1 gólos: Korhut Mihály (Debrecen), Kulcsár Tamás (Debrecen), Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Tisza Tibor (Diósgyőr), Barczi Dávid (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Futács Márkó (Diósgyőr), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Julian Jenner (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Ulysse Diallo (Ferencváros), Rafe Wolfe (Győr), Leandro Martínez (Győr), Tarmo Kink (Győr), Varga Roland (Győr), Nikola Trajkovics (Győr), Pátkai Máté (Győr), Nemanja Andrics (Győr), Rudolf Gergely (Győr), Lázok János (Győr), Ugrai Roland (Haladás), Halmosi Péter (Haladás), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Alekszandar  Ignjatovics (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bognár István (Mezőkövesd), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Bese Barnabás (MTK), Kanta József (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Könyves Norbert (Paks), Windecker József (Paks), Eszlátyi István (Pápa), Lazar Arszics (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Eke Uzoma (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Lencse László (Puskás Akadémia), Lázár Bence (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Kleinheisler László (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Sándor György (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton)
Öngól: Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Nagy Tamás (Lombard), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks)
OTP Bank Liga 2013-2014
A 8. forduló programja
Dátum Párosítás Időpont
2013.09.20., péntek INFO Pécsi MFC-Matias-Lombard Pápa 19.00
2013.09.21., szombat INFO Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 14.00
2013.09.21., szombat INFO Szombathelyi Haladás-Puskás Akadémia FC- 16.00
2013.09.21., szombat INFO MTK Budapest-MVM Paks 18.00
2013.09.21., szombat INFO Mezőkövesd-Zsóry-Kaposvári Rákóczi 18.00
2013.09.21., szombat INFO Videoton FC-Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano 20.00
2013.09.22., vasárnap INFO Ferencváros-Újpest FC 16.30
2013.09.22., vasárnap INFO Győri ETO FC-Debreceni VSC-Teva 18.30