La Liga

Neymar varázsolt, a ráadás után nyert a Barca

Neymar először volt kezdő a Camp Nouban bajnoki meccsen. Az FC Barcelona 3-2-re verte a Sevillát a Primera División 4. fordulójának szombati meccsén.

Neymar pazar húzásokkal örvendeztette meg a barcelonai közönséget - fotó: AFP

Összességében másodszor, a Camp Nouban viszont először volt kezdő Neymar bajnoki meccsen az FC Barcelonában - a Spanyol Szuperkupa-visszavágóján az Atlético Madrid ellen szinten kezdett. A korai pihentetések után immár egyértelműen övé a főszerep a katalán csapat bal oldalán. Gerardo Martino vezetőedző természetesen Messit is a kezdőcsapatba jelölte a Sevilla ellen, míg a támadósor jobb oldalán a szezon során először Tellóval próbálkozott. Neymar varázslatos húzásokkal köszönte meg, hogy először játszhatott bajnoki meccset a Camp Nouban, de az első hazai gólt nem ő, hanem két brazil honfitársa hozta össze, a 36. percben Adriano beadását Daniel Alvés fejelte a kapuba (1-0).

Neymar egyik trükkje

Neymar a szünet után sem állt le, a bal oldalon rendszeresen óriási zavart okozott, finom húzásokkal játszotta ki a sevillai védőket. Természetesen faragták őt rendesen, nem nézték jó szemmel a fickándozását. A 64. percben váratlanul gólt szerzett a Sevilla, egy szöglet után a rövid oldalról Cala fejelt a léc alá, de a játékvezető nem adta meg a találatot - az okot nem lehetett megfejteni. A 75. percben Neymar gólpasszt adott, balról gurított középre, Messi hat méterről a léc alá lőtt (2-0). A 80. percben Rakitics szépített, 12 méterről laposan a kapu közepébe zúdította a labdát, ezt már megadták (2-1). Tíz perccel később egalizált a Sevilla, egy szöglet után az a Coke belsőzött a jobb sarokba, akit Neymar az egész meccsen átjátszott (2-2). A játékvezető három perces ráadást jelzett, a Barca tíz másodperccel a hosszabbítás lejárta után szerezte a győztes gólt, Messi passzát Alexis Sánchez lőtte be (3-2). A sevillaiak hiába reklamáltak, elbukták a meccset.

La Liga, 4. forduló
INFO Barcelona-Sevilla 3-2 (1-0)
[1505601] 2013-09-14 20:00:00 Barcelona - Sevillax;