La Liga

Bale góllal debütált, botlott a Real Madrid

A Real Madrid 2-2-re zárt a Villarreal otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának szombati játéknapján.

Álomrajt, Bale góllal debütált a Real Madridban - fotó: AFP

Carlo Ancelotti pénteken jelezte, hogy Gareth Bale biztosan játszani fog és a Real Madrid vezetőedzője betartotta szavát. A Tottenhamtől szerződtetett walesi kezdőként kapott lehetőséget a Villarreal otthonában, a királyi gárda jobb oldalán mozgolódhatott. Mellette Isco és Cristiano Ronaldo, elől pedig Benzema kapott szerepet. Amíg azonban mindenki Bale-t figyelte, addig a Realhoz hasonlóan három sikerrel rajtoló Villarreal elterelte a figyelmet a világ legdrágább játékosáról, ugyanis az első félidőben akár négy gólt is lőhetett volna. Hol Diego López védett, hol a hazaiak hibáztak. Egyet azért bevágtak, a 21. percben Cani volt eredményes (1-0).

Eközben mit csinált Bale? Nos, az első húzásával jókora derültséget keltett a lelátón, egy beadást alaposan túlméretezett, szinte a szögletzászlót találta el. A 39. percben már csendre intette a Camp El Madrigalt, Carvajal jobb oldali passzát öt méterről a kapuba vágta (1-1).

Ancelotti ideiglenes védelme a szünet után is hajmeresztő dolgokat művelt, a Carvajal, Pepe, Ramos, Nacho négyes kényszerűségből került össze - Coentrao, Marcelo és Varane sérülés miatt nem szerepelhetett - és olykor csak a Villarreal játékosain vagy Diego Lópezen múlt, hogy nem változott az eredmény. Bale egy órányi lehetőséget kapott Ancelottitól, Di María váltotta. A 64. percben Ronaldo fordított (1-2), egy kontra után talált be, hat perccel később pedig egyenlített a hazai csapat, Giovanni dos Santos lövésébe az egyébként remekül védő Diego López csak beleérni tudott (2-2). A Real Madridról magabiztos sikert feltételeztünk, de csak hat percen át tudott vezetni, döntetlenre végzett.

A Villarreal igazolta, hogy remek csapat, mindkét gárda először vesztett pontokat a bajnokságban.

La Liga, 4. forduló
INFO Villarreal-Real Madrid 2-2 (1-1)  TIPP
[1505595] 2013-09-14 22:00:00 Villarreal - Real Madridx;