Átigazolás

A Dortmund bejelentkezhet Casillasért

A Bild értesülése szerint a Borussia Dortmund Iker Casillas iránt érdeklődik. A Real Madrid kapusa kispadra szorult együttesében és újabban a távozásáról pletykálnak.

Casillas egyelőre a BL-ben kap szerepet - fotó: AFP

Diego López nem csupán tavasszal, hanem az új idényben is kirobbanthatatlan a Real Madrid kapujából. Az eddigi három forduló során a 31 éves hálóőr nevével kezdődött a királyi gárda összeállítása és szombaton a Villarreal otthonában is ő kap lehetőséget. Carlo Ancelotti vezetőedző egyelőre csak a Bajnokok Ligájában foglalkoztatja Iker Casillast, a hírek szerint ő védhet kedden a Galatasaray ellen.

A Bild eközben úgy értesült, hogy a Dortmund komolyan fontolóra vette Casillas megszerzését. A csapat edzője, Jürgen Klopp figyelemmel kíséri a Madridban történteket és a januári átigazolási időszakban ajánlatot tehet a Realnak. A Dortmund kapuját jelenleg a 33 éves Roman Weidenfeller őrzi, a kapusnak 2016-ig szól a szerződése.

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente Del Bosque elmondta, őt nem foglalkoztatja Casillas madridi sorsa, akkor is számol vele, ha nem kap szerepet a klubjában. Igen ám, de vajon akkor is a kezdőcsapatba jelölné a júniusi világbajnokságon, ha egész szezonban a kispadot koptatta? Spanyol sajtóhírek szerint Del Bosque nem nyugtatta meg Casillast, aki leginkább a vb miatt válthat csapatot. Úgy érzi, veszélybe kerülhet a brazíliai szereplése, ha nem kap állandó lehetőséget.

Ancelotti úgy érzi, Casillas nem hagyja el a klubot, és másodedzője, Zinedine Zidane szerint is hamarosan rendeződik a sorsa. A Dortmund mellett korábban az Arsenallal, a Milannal és a Barcelonával is szóba hozták a kapust.

[1505595] 2013-09-14 22:00:00 Villarreal - Real Madridx;[1479026] 2013-09-14 18:30:00 Borussia Dortmund - Hamburgx;