NB I

A Pécsnek nem kellenek a nézők és a hangulat?

Közleményben kérte a gyakran "gyűlölködő rigmusokat" kiabáló szurkolóit a PMFC-MATIAS, hogy "mellőzzék a mérkőzések látogatását". Eredményre vezethet ez?

"Hisszük, hogy a hazai mérkőzés ünnep, aminek arról is kell szólnia. Hirdetjük, hogy a labdarúgásban nincs helye rasszizmusnak, politikai megnyilvánulásoknak és bárminemű diszkriminációnak, mégis erről egyes szurkolói közösségek gyakorta megfeledkeznek. Így történt ez a legutóbbi hazai rendezésű PMFC-MATIAS - DVSC-TEVA labdarúgó OTP Bank Liga mérkőzésen is. A hosszabb ideig, jól hallhatóan felhangzó gyűlölködő rigmusok miatt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága újra megbüntette klubunkat.

A baj talán nem vele van - Fotó: pmfc.hu

Elítéljük azokat a szurkolókat, akik nem megfelelő viselkedésükkel nem csak környezetük rosszallását váltják ki, de a klubnak is rendszeresen kárt okoznak. Rájuk így nincs szükségünk. Hogy elkerülhessük a még szigorúbb intézkedéseket, megkérjük a károkozó szurkolókat, hogy mellőzzék a mérkőzések látogatását. Ezzel párhuzamosan a soron következő - Lombard Pápa elleni - hazai bajnoki mérkőzéstől a B-középbe szóló jegyárak kedvezményét megszüntetjük, és azt összhangba hozzuk az állóhely és a vendégszektor jegyáraival, így a jövőben mindhárom szektorba egységesen 1400 forintba fog kerülni a bejutás. Megértésüket köszönjük" - írta a pmfc.hu.

A klub célja világos, azonban csak nagyon-nagyon hosszú távon elérhető. A gazdaságosságot, a sikerességet, a szórakoztatást, a példamutatást, a fiatalok testi és szellemi nevelését tűzheti ki maga elé egy modern sportegyesület, ezek felé próbál most tenni egy lépést a PMFC, ami dicséretes, de egyelőre csak reményt kelt a folytatást illetően.

A fórumokon persze azonnal beindult a vita. Nem lesz néző - ilyen néző nem is kell! Nem lesz hangulat - ilyen hangulat nem is kell! Nekem véleményem van - mondd el máshol, ez focimeccs! Osztogatják egymásnak a verbális pofonokat a hozzászólók, a feszültség pedig egyelőre feloldhatatlan. Mert ugye ettől a közleménytől még nem lesz jobb az összkép.

Nem lesz jobb a foci, szebb a stadion, tisztább a mosdó, jobb a beléptetés, vb-résztvevő a válogatott, gazdagabb az ország... No, ne menjünk messzire, a lényeg, hogy van még mit tenni. Munka, munka, munka.

Ami az emlegetett Pápa elleni meccset illeti, sajnos nem valószínű, hogy a vendégeket nagyon megzavarja, ha nem pokoli hangulat várja őket, nem mintha Pécsen eddig az lett volna jellemző, pláne péntekenként. Megint csak: sajnos.

Fotó forrása: www.pmfc.hu

[1480578] 2013-09-20 19:00:00 Pécs - Pápax;