Serie A

A Juventus karrierje végéig meg akarja tartani rekorder kapusát

Gianluigi Buffon kedden utolérte a már visszavonult Fabio Cannavarót a válogatottságok számát tekintve, és klubja, a Juventus még évekig ragaszkodna hozzá.

A 2006-ban világbajnok, négyszeres olasz bajnok, a Parmával UEFA-kupa győztes kapus 136 válogatottságnál jár, és valószínűleg még a mostani világbajnoki selejtezősorozatban elkezdi újraírni a rekordot, amit a vb-n folytathat, és tervei szerint a 2016-os Európa-bajnokságot is célba veszi, azaz még évekig akar a legmagasabb szinten játszani.

Évekig maradhat még a Juventus kapujában

A Juventus szándékai szerint ragaszkodna hozzá egész karrierje során, azaz meghosszabbítaná majd jelenleg 2015-ig szóló szerződését.

"Buffon egy valódi bajnok. Egy csak felsőfokban jellemezhető profi. Megérdemli ezt az elismerést. A vágyam és a kívánságom, hogy még sok évig védhesse az olasz válogatott és a Juve kapuját. Hiszem, hogy a Juventusnál fejezi majd be a karrierjét, ami az alapja lehet annak, hogy utána is sokáig a klubnál dolgozzon" - mondta róla Guiseppe Marotta, a torinói egyesület ügyvezetője.

A kapus az utóbbi két, Bulgária és Csehország elleni mérkőzésen kiváló teljesítménnyel járult hozzá az olaszok győzelmeihez, és így ahhoz, hogy máris kijutottak a jövő évi világbajnokságra.

Hétvégén egy nagy rangadó, a Derby d'Italia, azaz az Inter elleni meccs vár rá és csapatára, ami mindkét együttes számára komoly fokmérő lehet. A kék-feketék felmérhetik, hogy hol tartanak a fejlődésben, amit Walter Mazzarri vezetőedzővel kell megvalósítaniuk, a címvédő pedig azt tesztelheti, hogy egy névleg erős rivális ellen mire képes.

[1536542] 2013-09-14 18:00:00 Inter - Juventusx;