VB 2014

Buffon a csehek ellen utolérheti a rekordert

Gianluigi Buffon, az olasz labdarúgó-válogatott kapusa hisz benne, hogy a Cesare Prandelli vezette nemzeti csapat nyolc éven belül másodszor is felülhet a világ trónjára. Ehhez elsőként ki kell harcolni a jövő évi, brazíliai tornán való részvételt, amely Csehország kedd esti legyőzésével sikerülne az itáliaiaknak. A Juventus kapusa a három pont megszerzése mellett 136. válogatottságára készül.

Buffon szerint az olasz válogatott 2006 után 2014-ben is világbajnok lehet

"Nagy dolog volna, ha ismét megnyernénk a világbajnokságot" - fogalmazott a 35 esztendős hálóőr. "Rejlik bennünk annyi potenciál, hogy ez sikerüljön, noha más nemzetek csapatai valamivel nagyobb eséllyel pályáznak az aranyéremre. Ami engem illet, nem áll szándékomban visszavonulni a válogatottól, nem érzem úgy, hogy ezt kellene tennem. Kivételt a szövetségi kapitány döntése jelentene, amit minden probléma nélkül elfogadnék."

Buffon eddig százharmincötször húzta magára a Squadra Azzurra mezét, és már csak egyetlen mérkőzésre van a rekorder Fabio Cannavarótól. Ha kedd este pályára lép a csehek elleni világbajnoki selejtezőn, utoléri a már visszavonult Aranylabdás védőt.

Az olasz csapat ráadásul egy győzelemmel megválthatja brazíliai repülőjegyét, hiszen újabb három ponttal már behozhatatlan előnyre tenne szert üldözőivel szemben.

Ha kíváncsi vagy a hatharom.com tippjére az Olaszország-Csehország világbajnoki selejtezővel kapcsolatban, akkor kattints ide!

[1138902] 2013-09-10 20:45:00 Olaszország - Csehországx;