Olasz Nagydíj

Massa önmagáért kampányol, Hamilton fejével beszéltek egy kicsit

Sebastian Vettel sima győzelme nem igazán téma a Forma-1-es Olasz Nagydíj után - sajnos nem is volt egy izgalmas mutatvány -, inkább a Ferrari pilótakeresése és a vezetőülésből kiszállva összeomló Lewis Hamilton önkeresésével foglalkozik a Száguldó Cirkusz környezete.

Massa még mindig maradna

Noha stabilan jó eredményt 2009-es hungaroringi balesete óta nem tud felmutatni, és a tavalyi évhez hasonlóan mindenki azt várja, hogy a Ferrari elköszön Felipe Massától, a brazil versenyző még reméli, hogy maradhat az olasz csapatnál.

Massa maradna a kényelmes piros ülésben - Fotó: AFP

"Montezemolo (az elnök - a szerk.) száz százalékig ismer engem, tudja, mire vagyok képes, ismeri a tehetségemet, tudja, mit tettem eddig a csapatért. Tudja, hogy jövőre az új szabályok miatt fontos lesz a tapasztalat mindenki számára, hiszen minden a nulláról kezdődik" - próbált egy kicsit maga mellett kampányolni a pilóta, akinek sorsáról és a Ferrari jövő évi felállásáról legkésőbb néhány napon belül döntés születhet.

A brazil ugyanakkor abban is biztos, hogy más istállók szívesen foglalkoztatnák, ha a Scuderia lemond róla.

"Nem hiszem, hogy a mostani verseny volt a legfontosabb, már megmutattam, mire vagyok képes. Megmutattam, hogyan tudok a csapattal dolgozni, de eleget mutattam a többi csapatnak is" - utalt arra, hogy mindenképpen maradni szeretne a Forma-1-ben.

Hamiltont próbálják összerakni

A szombati időmérő és a vasárnapi futam után is elég szétesettnek tűnt a Mercedes versenyzője, aki úgy érezte, hogy cserben hagyta csapatát. Lehet, hogy a barátnőjével, Nicole Scherzingerrel nyár közepén történt szakítása - és a pletykák szerinti a dolgok rendezésére tett új kísérletük kudarcba fulladása - készítette ki, mindenesetre Ross Brawnék nem akarják hagyni, hogy teljesen szétcsússzon.

Hamilton egy kis pihenő után már versenyképesebbnek érezte magát - Fotó: AFP

"Amikor kiszálltam az autóból, mérges voltam, és egyértelműen azt gondoltam, ennyi volt az idei év. De beszélgettünk a mérnökeimmel, és nem fogom feladni. Persze meg kellene nyernem minden versenyt, ami az eddigi legkeményebb feladatom, de nem tehetek más, megpróbálom" - mondta néhány órával a verseny után egy kicsit optimistább hangulatban.

Elsőként abban reménykedik, hogy szeptember 22-én Szingapúrban jobbak lehetnek, mert jobban fekszik nekik az a pálya, mint a monzai.

"Magyarországon jó volt az autónk, megvolt a leszorítóerőnk, és ez meglesz a következő versenyen is, ahol remélhetőleg fejlődni tudunk. Remélem, hogy erősek leszünk, és tudunk még néhányszor nyerni idén. Jó lenne, ha szorosabb lenne elöl a csata, de sajnos most ez van" - vélekedett a közeljövőről.

Di Resta versenye gyorsan véget ért - Fotó: AFP

Paul Di Restát megrótták

Az Olasz Nagydíj egyetlen komolyabb balesetét Paul Di Resta szenvedte el, ő már az első körben nekirohant Romain Grosjean autójának, a bal első futóműve eltört, így azonnal ki is esett. Így sokáig sajnos nem élvezhettük a hőkamera felvételeit, amit az ő és Pastor Maldonado autójára szereltek fel, de egy érdekes videót legalább láthattunk, amin látszott, hogy a skót versenyző kőkemény fékezéssel próbálta elkerülni az ütközést.

A balesetet a versenyigazgatók is megvizsgálták, de mivel egyedül Di Resta esett ki a versenyből - Grosjean nyolcadik lett -, csak egy megrovást kapott. Azt is feleslegesen - tehetjük hozzá.

"Nem láttam, hogy mi történik a négyes kanyarban, gondolom, hogy valaki előzhetett. De egyszer csak mindenki lelassult, én pedig hiába próbáltam elkerülni az ütközést, az egyik kerekem blokkolt. Próbáltam betenni az autót a két előttem lévő közötti résbe, de sajnos összetörtem az elejét" - mesélt élményeiről a Force India pilótája.

Charlie Whitingék végül egyetértettek vele abban, hogy mindent megtett a baleset megelőzésére, így komolyabb büntetést nem láttak indokoltnak.

Forma-1
Az egyéni világbajnoki pontverseny állása
  Versenyző Csapat Pontok
1. Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 222
2. Fernando Alonso Ferrari 169
3. Lewis Hamilton Mercedes 141
4. Kimi Räikkönen Lotus-Renault 134
5. Mark Webber Red Bull Racing-Renault 130
6. Nico Rosberg Mercedes 104
7. Felipe Massa Ferrari 79
8. Romain Grosjean Lotus-Renault 57
9. Jenson Button McLaren-Mercedes 48
10. Paul di Resta Force India-Mercedes 36
11. Adrian Sutil Force India-Mercedes 25
12. Sergio Perez McLaren-Mercedes 18
13. Daniel Ricciardo STR-Ferrari 18
14. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 17
15. Jean-Eric Vergne STR-Ferrari 13
16. Pastor Maldonado Williams-Renault 1
17. Valtteri Bottas Williams-Renault 0
18. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 0
19. Jules Bianchi Marussia-Cosworth 0
20. Charles Pic Caterham-Renault 0
21. Giedo van der Garde Caterham-Renault 0
22. Max Chilton Marussia-Cosworth 0
Forma-1
A konstuktőri világbajnoki pontverseny állása
  Csapat Pontok
1. Red Bull Racing-Renault 352
2. Ferrari 248
3. Mercedes 245
4. Lotus-Renault 191
5. McLaren-Mercedes 66
6. Force India-Mercedes 61
7. STR-Ferrari 31
8. Sauber-Ferrari 17
9. Williams-Renault 1
10. Marussia-Cosworth 0
11. Caterham-Renault 0