Spanyol foci

Ha Casillas kispados, kinek tuti a helye?

Iker Casillas január óta nem kapott szerepet a Real Madridban. A nemzetközi futball elmúlt 10 évének egyik legprímább kapusa kispadra szorult együttesében. Willy Caballero, a Málaga hálóőre szerint, ha Casillas nem véd, akkor mától egyetlen kapus sincs biztonságban.

Casillas január óta kispados a Real Madridnál - fotó: AFP

Iker Casillas kétszeres Európa-bajnok és egyszeres világbajnok a spanyol válogatottal. A Real Madrid tagjaként a Bajnokok Ligájában, a Primera Divisiónban és a spanyol Király Kupában is diadalmaskodott. Az elmúlt tíz évben megkerülhetetlen a neve a nemzetközi futballban, immár a Real és a spanyol válogatott legendás alakja. A 32 éves kapus helyzete azonban januárban megváltozott, kézsérülését követően nem tudta visszanyerni helyét a madridi kezdőcsapatban. Ez azonban nem befolyásolja helyzetét a válogatottban, Vicente Del Bosque szövetségi kapitány például pénteken a finnek elleni vb-selejtezőn neki szavazott bizalmat. Málagai "munkatársa" Willy Caballero értetlenül áll Casillas madridi sorsa előtt.

"Hihetetlen úgy játszani a Real Madrid ellen, hogy nem Casillasszal nézünk szembe - mondta az argentin kapus. - Diego López nagyszerű kapus, de Casillasról is csak jókat mondhatok. A klubjában és a válogatottban is bebizonyította, hogy kiváló. Még mindig a legjobb. Kemény időszakon megy keresztül. Ha Casillas nem kezd, akkor a többi kapus mit tud tenni, hogy megőrizze helyét? Kinek tuti a helye, ha neki nem? Senki sincs biztonságban."

Caballero az elmúlt idényben 45 meccsen védte a Málaga kapuját, a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig meneteltek. Azonban a csapat évek óta gazdasági problémákkal küzd, idén nyáron három kulcsember, Isco, Martin Demichelis és Joaquin, valamint Manuel Pellegrini vezetőedző távozott.

"Természetesen valamennyien hiányoznak, ahogy Santi Cazorla, Salomon Rondon vagy Nacho Monreal távozása is érzékenyen érintette a csapatot - fogalmazott Caballero. - Mindannyian profi indokok miatt hagyták el a csapatot."

A Málaga gyengén kezdte a bajnokságot, három fordulót követően mindössze egy ponttal áll. Bernd Schuster együttese a negyedik körben azt a Rayo Vallecanót fogadja, amely három pontot termelt.

[1505600] 2013-09-15 19:00:00 Malaga - Rayo Vallecanox;