Atlétika

Nem az idei karrierjem legjobb éve - Usain Bolt

Usain Bolt pénteken este megnyerte a férfi 100 méteres síkfutást a Gyémánt Liga-sorozat második, brüsszeli döntőjében. A hatszoros olimpiai és nyolcszoros világbajnok jamaicai sprinter valószínűleg utoljára versenyzett idén, pazar évet tudhat maga mögött, de közel sem 2013-at tartja karrierje legjobb esztendejének.

Bolt még jobb akar lenni - Fotó: AFP

A múlt heti, első fináléban, Zürichben Bolt 9.90-nel győzött, most pedig kereken egy tizeddel verte a második helyen célba érő amerikai Michael Rodgerst. A szintén jamaicai Nesta Carter 9.94-gyel lett harmadik. A Gyémánt Liga összetett győztese ugyanakkor a Boltnál több versenyen induló Justin Gatlin lett.

"A szezon elején megsérültem, ezért nem volt tökéletes szezonom vagy éppen karrierem legjobbja. De a legjobb, hogy végül a csúcson fejeztem be" - fogalmazott a 27 éves vágtázó, aki "szokás szerint" ezúttal is rosszul kezdett.

"Most jobbnak éreztem a rajtom, de még van mit csiszolni rajta. Ennél gyorsabban tudok futni" - fűzte hozzá a Moszkvai világbajnokságon triplázó Bolt (100, 200, 4x100).

Az orosz fővárosban szintén három vb-aranyat begyűjtő Shelly-Ann Fraser-Pryce a világ idei második legjobb ideijével (10.72) nyert 100-on a nőknél, a klasszikus távon és 200-on is övé lett a győztesnek járó gyémánt.