VB 2014

Szégyenteljes vereség, esélyünk sem volt Bukarestben

Mérhetetlen csalódást okozott a magyar labdarúgó-válogatott, amely a 15 millió magyar által hónapok óta várt és kulcsfontosságúnak tartott világbajnoki-selejtezőn sima, 3-0-ás vereséget szenvedett Romániától Bukarestben. A mérkőzésről mindent elmond, hogy a mieinktől egyetlen egy(!) kapura lövésre futotta. Elveszített párharcok, kapitális egyéni hibák, vérszegény támadások. Lesz-e ebből pótselejtező?

Sokadszor reménykedtünk. Ezrek indultak el Bukarestbe időt, pénzt, energiát és testi épségüket sem kímélve, hogy a helyszínen buzdítsák a válogatottat. Magyarok millió ültek le a képernyők elé, hogy kiszurkolják a győzelmet a pótselejtezőt jelentő második hely megszerzése szempontjából létfontosságú mérkőzésen. Csalódnunk kell. Megint. Mert már a második percben olyan hibát követett el Guzmics Richárd, amilyenért még megye II-ben is elzavarják az illetőt. A Haladás játékosa nemes egyszerűséggel Ciprian Maricához passzolt, aki a kiszolgáltatott Bogdán Ádám mellett könnyedén gurított a hálóba. (1-0) A gyorsan kapott gól utáni percekben azt gondoltuk, hogy a sokkból idővel sikerül majd magunkhoz térnünk, de nem így történt. Képtelenek voltunk megtartani a labdát, egymást követő három pontos passzt alig-alig sikerült kivitelezni, miközben a románok átszaladtak rajtunk. A Korcsmár Zsolt-Varga József szűrőpáros nem tudta megoldani a feladatát, elől pedig hiába birkózott Böde Dániel és Szalai Ádám, esélyük sem volt, hogy gólhelyzetbe kerüljenek.  Az első félóra végén a hazaiak sokadik átlövési kísérlete célt talált, Doru Pintilii úgy találta el a labdát, mint talán még soha, így a játékszer védhetetlenül vágódott a felső sarokba. (2-0) Kár, hogy a lövő játékost senki sem támadta meg.

Böde Dániel hiába küzdött, ő sem tudta megváltani a világot a románok ellen - Fotó: MTI

A 40. percben feljegyezhettük a mérkőzés első és egyetlen magyar kapura lövését, a néhány perccel korábban Korcsmárt váltó Hajnal Tamás lőtt, de a péntek este "munkanélkülinek" nyilvánítható Ciprian Tatarusanu résen volt. A fordulás után semmi sem változott, egyetlen épkézláb támadást sem tudtunk vezetni, szélsőjátékunk a nullával volt egyenlő, senki sem volt a csapatból, aki kezébe tudta volna venni az irányítást. Hogy nem lett egy ötös a vége, az kizárólag Bogdán érdeme, aki előbb Bogdan Stancu, majd Adrian Popa ajtó-ablak ziccerét hárította. Írhatnánk, hogy teljesen szétesett a védekezésünk, de ezen az estén az egyetlen percig sem volt stabil. A vége különösen megalázó lett, Cristian Tanase Lipták Zoltánt megkerülve lőtt a hálóba, 3-0 után pedig az utolsó percekben már a hazai fanatikusok éljenzése közepette labdázgathatott Victor Piturca csapata. Folytatás kedden, Észtország ellen a Puskás Stadionban.

Nem sikerült örömet szerezni, elbukott a magyar válogatott Bukarestben - Fotó: MTI

Világbajnoki selejtező
D-csoport, 7. forduló
Románia-Magyarország 3-0 (2-0)
Bukarest, Nemzeti Aréna, vezeti: Alberto Undiano (spanyol)
Gólszerző: Marica (2.), Pintilii (31.), Tanase (88.)
Sárga lap: Bourceanu (50.) illetve Korcsmár (14.), Lipták (45+2.), Vanczák (60.)
Kiállítva: -
 
Románia: Tatarusanu – Matel, Goian, Chiriches, Rat - Bourceanu, Pintilii - Torje (Tanase, 58.), B. Stancu, Maxim (Popa, 64.) - Marica (Hoban, 80.)
Szövetségi kapitány: Victor Piturca
 
Magyarország: Bogdán – Vanczák, Guzmics, Lipták, Kádár - Koman (Szabics, 85.), Korcsmár (Hajnal, 34.), Varga J. (Lovrencsics, 68.), Dzsudzsák - Böde - Szalai
Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
VB 2014 - selejtező
Európai zóna, D-csoport
    M GY D V RG KG P
1. Hollandia 7 6 1 0 22 4 19
2. Románia 7 4 1 2 13 10 13
3. Magyarország 7 3 2 2 13 11 11
4. Törökország 7 3 1 3 12 7 10
5. Észtország 7 2 1 4 5 11 7
6. Andorra 7 0 0 7 0 22 0
[1147881] 2013-09-06 20:00:00 Románia - Magyarországx;
Percről percre: Románia-Magyarországx
[1147881] 2013-09-06 20:00:00 Románia - Magyarországx;