Videoton

Kovács sérülése súlyosabb, de a műtéttel kompenzáltak

A Videoton válogatott középpályása, Kovács István sikeres műtéten esett át. Egy-két héten belül elkezdheti a rehabilitációs munkát.

"Kiskokó" (23) súlyosan megsérült a bosnyákok ellen - Fotó: mlsz.hu

A fiatal tehetség kulcscsonttörést szenvedett az U21-es labdarúgó-válogatott csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőjén, így nem csatlakozhat a nagyválogatotthoz az észtek elleni világbajnoki selejtezőre.

Róth Antal korosztályos együttese csütörtökön 4-1-re legyőzte a bosnyákokat. A csapatkapitány a 82. percben ziccerben léphetett ki, de a rivális egyik játékosa hátulról fellökte.

"A mai napon Kovács István sikeres műtéten esett át. Az altatásos operáció lényege az volt, hogy az eltört csontot egy lemezzel rögzítettük. Az előzetes vizsgálatok alapján egy kicsit enyhébb sérülésre számítottunk, azonban a beavatkozás sikeres volt, ennek köszönhetően egy-két hét múlva már elkezdheti a fizikai munkát fiatal középpályásunk. Teljes értékű edzést viszont csak több hét múlva végezhet Kovács" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Dr. Kovács Tibor csapatorvos.

Egervári Sándor mellett José Gomesnek is hosszabb ideig nélkülöznie kell a középpályást. A listavezető fehérváriak a válogatott szünet után a második Debrecennel csapnak össze.

[1480560] 2013-09-15 16:30:00 Debrecen - Videotonx;