Női kézilabda NB I

Idén nem engedhetjük meg magunknak a hullámvölgyeket - Tomori

Négy esztendő és hét hónap után múlt vasárnap vereséget szenvedett a női kézilabda NB I-ben a címvédő Győri Audi ETO KC, a kisalföldiek a trónkövetelő FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában maradtak alul 20-17-re. A ferencvárosiak átlövője, Tomori Zsuzsanna a népligeti klub hivatalos honlapjának adott interjújában kiemelte, régóta készültek arra, hogy elkapják a kisalföldieket.

"Az utolsó fél percben éreztem először, hogy meglehet a mérkőzés, akkor mentünk el hárommal" - nyilatkozta a klasszis átlövő a fradi.hu-nak, a győriek legyőzésével kapcsolatban.  "A második félidőben már látszott, hogy elfáradtunk. A nyitottabb védekezés ellen nem tudtunk mit csinálni, de csapatként működtünk és a 3-4 gólos előnyünk kisebb nyugalmat adott. A meccset egyébként a védekezésünkkel és Léna (Abramovics Alena) kiváló kapusteljesítményével nyertük meg. A másik fő tényező pedig az volt, amire nagyon készültünk, hogy a két nagy lövőjüket és a beállójukat támadásban hatástalanítani tudjuk, vagyis alacsony gólszámon tartsuk őket."

Tomori Zsuzsanna hét gólt szerzett az ETO elleni rangadón - Fotó: fradi.hu

Tomori elmondta, a csapat már nagyon várta a bajnokság első mérkőzését, hogy megmutassa, mire is képes az új kerettel.

"Védekezésben mindig egymás mellett voltunk. Amikor faultolni kellett, ketten voltunk egy emberre. A Győr nem tudta játszani a játékát, mert rájuk erőltettük a sajátunkat. Elképzelhető, hogy más lett volna, ha Görbicz Anita is játszik, hiszen ő olyan szintű játékos, aki támadásban valószínűleg többet hozzá tudott volna tenni. Bár ez szerintem semmit nem vesz el az érdemeinkből. Most egy ilyen Győrt vertünk meg, amire nagyon büszke vagyok. Amióta itt vagyok a Fradiban, a csapattal együtt arra készülünk, hogy elkapjuk őket. Fontos viszont, hogy nem szabad átesnünk a ló túloldalára. Örülök, hogy ilyen pozitívan kezdtük az évet. Ebből annyit kell tanulnunk, hogy elhiggyük, jó csapat vagyunk. Bebizonyítottuk, ha mindenki küzd a másikért, akkor nagy dolgokra vagyunk képesek. Nem szabad hátradőlnünk. Mindamellett, hogy nagyon tisztelem a soron következő ellenfeleinket, hiszek abban, hogy ha úgy játszunk ellenük, ahogyan a Győr ellen, győzni tudunk. Meg kell tanulnunk átvinni ezt a hőfokot, az önbizalmunkat a többi mérkőzésre is. Nem szabad rágörcsölnünk a feladatokra, hanem az egységünket megtartva kell küzdenünk minden pontért, minden egyes győzelemért."

A soron következő ellenfél pedig a zöld-fehér lányok "mumusa" lesz szombat délután, Elek Gábor együttesére a Békéscsaba vár idegenben. A Ferencváros a tavalyi alapszakaszban csak óriási csatában tudott 28-25-re nyerni a Viharsarokban. Tomori szerint nem lehet kérdés, hogy a csapat felpörögjön a mérkőzésre.

"Ugyan úgy kell készülünk, ahogy a Győr ellen tettük. Félni abszolút nem félek a meccstől, de Békéscsabán mindig csodákra vagyunk képesek. Persze negatív értelemben. Izgalmas meccseket játszunk ott. Szerintem a mostani állapotunk szerint jobbak vagyunk a Békéscsabánál, de nem szabad félvállról vennünk a találkozót és tisztelnünk kell az ellenfeleket. Amíg tavaly voltak hullámvölgyeink, idén ezt nem engedhetjük meg magunknak. Sok a feladat, de többen is vagyunk. Ami tavaly csodának, vagy nehéz sorozatnak számított, az idén kötelezővé vált. Szerintem, ha csapat szinten úgy együtt tudunk maradni, ahogy most vagyunk, akkor sokra vagyunk hivatottak. Azt kell megtalálnunk, hogy hétről hétre legyen motivációnk. Olyan csapatszellem legyen, hogy az egyszerűbbnek tűnő mérkőzéseket se vegyük félvállról. Minden meccsre úgy készüljünk, ahogy a világ legjobb csapata ellen tennénk."

Női kézilabda NB I
A 2. forduló programja
szeptember 7., szombat
Dunaújvárosi Kohász KA - Ipress Center-Vác 18:00
MTK-Budapest SE - DVSC-TVP 18:00
Budapest Bank Békéscsabai ENKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria 18:00
Győri Audi ETO KC-Fehérvár KC 18:00
Siófok-Galerius Fürdő KC - ÉTV-Érd 18:00
szeptember 8., vasárnap
Eszterházy KFSC - Veszprém Barabás Duna Takarék 18:00