Összeállítás

A US Open legrosszabbul sikerült teniszruhái - fotó

Nem minden játékos öltözéke nyerte el a divat-világ tetszését New Yorkban - nézzük mi bánthatta leginkább a nézők szemét.

Az amerikai nyílt teniszbajnokság - mint ahogy minden kiemelt teniszverseny - sem csak a teniszről szól. A sportágban érintett cégek ilyenkor igyekeznek megmutatni magukat, amelyre a legjobb lehetősége nyilván a játékosokat felszereléssel ellátó brandeknek van. Az ütők vonatkozásában túl sok variancia nincs, így a divat főként a klasszis teniszezők öltözékében jelenik meg New Yorkban is. A Sports Illustrated magazin szakírói kiválasztották azon ruha-kompozíciókat, amelyek a legbotrányosabbak voltak az idei versenyen. Mi az általuk készített ciki-listából szemezgetve állítottuk össze saját toplistánkat:

1. Az amerikai Serena Williams korábban sem félt az újdonságok kipróbálásától, így most sem okozott csalódást a divat-guruknak. Az alábbi, a bemelegítésnél használt blézert a Nike direkt Serenára szabta, reméljük azonban ez a ruhadarab mégsem lesz állandó szereplője a női találkozóknak. Igaz a fiatalabbik Williams lány számára eddig szerencsét hozott, hiszen magabiztos játékkal már elődöntős a US Openen.

2. Nyilván a közönségnek szánt gesztus volt a cseh Radek Stepanek részéről az alábbi póló kiválasztása, amelyen New York belvárosa látható. A legfelső széksorokból persze aligha volt kivehető Manhattan látképe, így a cseh játékos nem arathatott osztatlan sikert. De nem csak a túl "kereskedelmire" sikerült póló miatt, hanem azért sem, mert rögtön az első fordulóban vereséget szenvedett a svájci Wawrinkától.

3. Az orosz Szvetlana Kuznyecova sincs már versenyben a US Openen, így a gyakorlatilag egy szivárványra hajazó szerelését sem láthatjuk már New Yorkban. Reméljük, hogy eme feltűnő de nem túl szép ruha viseléséért legalább sok pénzt kap szponzorától, a Qiaodantól. Viselnie persze nem kellett sokáig, a 2004-es bajnok orosz ugyanis a harmadik fordulóban búcsúzott az olasz Pennetta ellen.

4. A korábbi világelső, most a szintén a harmadik körben - az olasz Giorgi ellen - búcsúzó Caroline Wozniacki számára már huzamosabb ideje Stella McCartney tervezi a teniszruhákat. A dánon New Yorkban látott, a kék "ötven" árnyalatában pompázó fellépő ruha nem igazán tekinthető telitalálatnak. Persze lehet, hogy párjának, a világhírű golfozó Rory McIlroynak ez is bejön...

5. Marija Sarapova visszalépése után a kanadai Eugenie Bouchard "örökölte meg" az orosznak tervezett dresszt. Pikírt divatszakemberek szerint lehet, hogy Marija nem akart ebben a ruhában mutatkozni és ezért lépett vissza a tornától. Az inkább ráfröccsenő olajfoltokra hajazó ruhaköltemény maximum az ellenfelek összezavarására alkalmas, igaz Bouchard kisasszony sokáig nem jutott még ezzel sem, a második körben ugyanis a német Kerber legyőzte őt.