Átigazolás

Rudolf átverte a portugáliai kölcsönlehetőséget intéző Diósgyőrt?

Rudolf Gergely az átigazolási időszak utolsó napján előbb szerződést bontott a Diósgyőrrel, majd három évre elkötelezte magát a Győri ETO-hoz. Egy szurkolói portál szerint a válogatott támadó nem teljesen tiszta körülmények között távozott a DVTK-tól.

Egy éve még nagy terveketett szövögetett a csatár Diósgyőrben - Fotó: MTI/archív

Az amigeleken.hu szurkolói oldal arról értesült, hogy a DVTK megegyezett egy külföldi csapattal, Rudolf kölcsönadásáról. A szóban forgó külföldi klub a portugál élvonalbeli Olhanense együttese lehetett. A kölcsönszerződés lejárta után az Olhanense végleg megvásárolhatta volna a 28 esztendős csatárt, ebben az esetben a Diósgyőrnek lett volna némi bevétele Rudolfból. Erre a lehetőségre az utolsó pillanatban nemet mondott a játékos, majd a klub szorult helyzetét kihasználva, Győrbe igazolt.

A honlap kereste Kovács Zoltánt sportigazgatót, aki azt ígérte, hogy a napokban hivatalos állásfoglalás érkezik a DVTK székházából az ügyben.

Rudolf Gergely tavaly szeptemberben írt alá a miskolciakhoz, nagy tervekkel, ám balul sült el a diósgyőri kaland. Tizennyolc bajnokin egyetlen gólt szerzett, miközben a pletykák szerint havi sokmillió forintot (a hírek nyolcról szólnak) tett zsebre. Augusztus közepén szabadlistára tette a klubvezetés, majd a támadó éppen a Győr otthonában játszott bajnoki (1-1) után kezdett el panaszkodni, hogy nem érzi jól magát csapatánál.

Rudolfnak nem ez az első hasonló ügye, 2010-ben akkori menedzsere, Filipovics Vladan Ajaxba való igazolását készítette elő, miközben a csatár az olasz Genoát választotta. Azóta a futballista ügynök nélkül, egyedül intézi ügyeit.