Átigazolás

Ronaldo mérges, Löw is értetlen Özil eladása után

Komoly válságot is okozhatnak az átigazolási időszak utolsó napjának eseményei a Real Madrid öltözőjében.

Több játékos is elmondta már korábban, hogy meglepte Mesut Özil Arsenalnak való eladása - még a nagy ellenfél Barcelonánál játszó Cesc Fabregast is -, most pedig állítólag Cristiano Ronaldo fakadt ki. Igaz, ő nem a hivatalos fórumokon, csak válogatott csapattársainak.

"Özil eladása nagyon rossz hír. Ismerte a mozdulataimat, mérges vagyok emiatt" - mondta állítólag a portugál nemzeti csapat edzőtáborában a Real legnagyobb sztárja.

Cristiano Ronaldo elégedetlen, mi lesz ebből? - Fotó: AFP

Egyáltalán nem biztos tehát, hogy könnyen átvészeli a német válogatott játékos eladását, illetve Gareth Bale megvásárlását a Királyi Gárda. Már hetekkel ezelőtt hallani lehetett, hogy a walesi - akkor még csak nagyon valószínű - leigazolásának nem sokan örülnének, az pedig még inkább felkorbácsolhatja a hullámokat, hogy gyakorlatilag beáldozta érte Özilt a klub.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitányából is kitört őszinte véleménye, szerdán ő is az irányító átigazolása kapcsán értetlenkedett: "Teljes következetlenség számomra, hogy a Real Madrid eladja egyik legjobb játékosát. Sok ott maradó szomorú lesz emiatt. Mesut egy érzékeny játékos, akinek szüksége van az edzője bizalmára, ezek szerint ez nem volt meg teljesen."

A transzfer egyébként állítólag még José Mourinhót, a Chelsea menedzserét is befolyásolta, az Arsenal ugyanis kölcsön akarta venni tőlük Demba Bát, és a portugál hajlott is volna az üzletre. Amikor azonban megtudta, hogy Özil érkezik az Ágyúsokhoz, azonnal lezárta a tárgyalásokat, nem akarta ugyanis túl erőssé tenni az ellenfelet.

Az Arsenal új szerzeménye szeptember 14-én, a Sunderland ellen mutatkozhat be a Premier League-ben.

[1474183] 2013-09-14 16:00:00 Sunderland - Arsenalx;