Átigazolás

Különleges kéréssel szerezheti meg Futácsot a Diósgyőr

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) különleges engedélyét kérte a Diósgyőr, hogy hitelesíthesse Futács Márkó kölcsönvételét az angol Leicester Citytől.

"A DVTK hosszú tárgyalásokat követően megállapodott a Leicester Cityvel és Futács Márkóval is, hogy a fiatal játékos Diósgyőrben tölti a most futó bajnokságot kölcsönben. A megállapodásokat írásba foglalták, majd alá is írták a felek, azonban a szerződéseket hitelesítetni nem sikerült, mert a FIFA erre a célra létrehozott TMS-rendszere a hétfő éjféli határidő előtt váratlanul leállt" - olvasható a klub hivatalos közleményében a dvtk.eu-n.

Diósgyőrben folytatná a korábbi utánpótlás-válogatott csatár - Fotó: AFP

Az egyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) segítségét is kérve különleges engedélyért folyamodott a FIFA-hoz, a rendszer hibájára hivatkozva kéri az átigazolás hitelesítését. Amennyiben ez sikerül, Futács a DVTK-ban tölti a 2013-14-es idényt.

A csatár a III. kerületi TVE-ben, majd a Ferencvárosban nevelkedett, mielőtt 2006-ban a francia Nancyhoz igazolt volna. Következő csapata a német Werder Bremen volt, amely az Ingolstadtnak adta kölcsön. Onnan szerződött az angol Portsmouth-hoz, amelytől ingyen került a Leicesterbe.

A Werder Bremen második csapatában 3, az Ingolstadtban 2, a Portsmouthban 5, a Leicesterben pedig 2 gólt szerzett hivatalos mérkőzéseken. Az előző idény végén a Rókák már kölcsönadták a Blackpoolnak néhány meccs erejéig, a mostani szezonban pedig még egyszer sem került keretbe, így várható volt, hogy ismét máshol kell próbálkoznia.

Futács 2009-ben tagja volt az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatottnak, a Diósgyőrben pedig a Puskás Akadémia ellen léphet pályára először az NB I-ben, ha a nemzetközi szövetség erre áldását adja.

[1480567] 2013-09-14 16:00:00 Puskás Akadémia - Diósgyőrx;