Átigazolás

Kaká szépen búcsúzik Madridtól, a Milan-legenda örömmel üdvözli

Nyílt levélben köszönt el eddigi klubjától Kaká, aki a Real Madridtól újra a Milan együtteséhez igazolt.

Kaká nem hazudtolta meg önmagát, szépen búcsúzott Madridtól - Fotó: AFP

"Kedves Madridisták! Négy szezonnyi munka és elhivatottság. Ebben a négy évben, a Real fehér mezét viselve három trófeát nyertem, és egy nagyszerű klub szeretetét és elismerését élvezhettem. A Milanhoz való visszatérésem egy új fejezet az életemben, de mindig a szívemben őrzöm a spanyolországi szép pillanatokat, tudva, hogy mindent megtettem a csapat sikeréért. Az életem egyik legszebb része, hogy egy ilyen nagy klub történelmének a részese lehettem, még akkor is, ha voltak nehéz pillanataim. Hadd köszönjem meg minden egyes kollégámnak, edzőmnek, madridi alkalmazottnak, a vezetőknek, Florentino Pérez klubelnöknek, minden madridi szurkolónak és a világon mindenkinek, aki támogatott. Nagyon köszönöm, és Hala Madrid!" - írta levelében Kaká, aki felismerve, hogy nem fog elég játéklehetőséget kapni, jelezte távozási szándékát, és végül ingyen visszakerült egykori klubjához, amely annak idején 65 millió euróért adta el a spanyoloknak.

Nem az anyagi szempontok miatt, de örömét fejezte ki az átigazolás kapcsán Gianni Rivera, a piros-feketék háromszoros bajnok, kétszeres BEK- és kétszeres KEK-győztes, Eb-arany- és vb-ezüstérmes legendája is.

"Kaká döntése szakmai és egyben érzelmi alapú is volt, és mivel korábban sokat adott a Milannak, örömteli a visszatérése. A bajnokságban még mindig a Juventust és a Napolit látom esélyesnek, de már egyértelműen odaérhet az együttes a harmadik helyre" - mondta az olasz szövetség technikai bizottságának nemrég kinevezett elnöke.

Úgy tűnik, hogy mindenki örül tehát a brazil érkezésének, a kérdés már tényleg csak az, hogy melyik poszton és kinek a kárára fogja őt játszatni Massimiliano Allegri.