Átigazolás

Fabregas szerint az Arsenal megkaparintotta a Real második legjobbját

Az Arsenalt nyolc évig erősítő Cesc Fabregas úgy véli, Mesut Özil volt Cristiano Ronaldo mögött a Real Madrid legjobb játékosa.

Fabregas szerint az Arsenal nagyot kaszált Özillel - Fotó: AFP

Az Arsenal az átigazolási piac utolsó napján, az utolsó órában ütötte nyélbe az üzletet, klubrekordot jelentő 47 millió eurót (más források szerint 50 milliót) fizetett a német játékmesterért a Real Madridnak.

Azóta Özil több madridi csapattársa kifejezte csalódottságát a középpályás távozása miatt, és az Ágyúsok korábbi csapatkapitánya is megdöbbent.

"Igazán meglepett Özil klubváltása. Nálam ő volt a Real második legjobb játékosa, Cristiano után. Egy igazi ikon lehet az Arsenalban" - fogalmazott egy rádióműsorban Fabregas.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok középpályást egy másik angol egyesület, a Manchester United csábította a nyáron, de a Barcelona két ajánlatot is visszautasított, Fabregasnak pedig esze ágában sem volt a Vörös Ördögökhöz igazolni. "Élvezem az igazán kemény kihívásokat, a Barcelona a legnagyobb klub, és itt a legnehezebb bekerülni a csapatba. Akkor leszek a legboldogabb, ha a Barcelonából vonulhatok vissza" - mondta a játékos.

[1474183] 2013-09-14 16:00:00 Sunderland - Arsenalx;