Real Madrid

Ronaldo a főnök, egy pennyért is Madridba szerződtem volna - Gareth Bale

Miután Gareth Bale-t bemutatták a Real Madridnál, a walesi játékos megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját.

Bale-re 20 ezer néző volt kíváncsi a Bernabéuban - fotó: AFP

A walesi játékosra 20 ezer néző volt kíváncsi a Bernabéu Stadionban. Bale bevallotta, 10 vagy 11 éves kora óta figyelemmel követte a Real Madridot.

"Valóra vált az álmom azzal, hogy itt lehetek - kezdte Bale a sajtótájékoztatón. - Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, amiért ez megtörténhetett. A legjobb formámat szeretném nyújtani és győzelemhez segíteni a csapatot. Nyomást helyezek magamra. Már volt egy kisebb beszélgetésem az edzővel, de semmi konkrét. Mindig figyelemmel kísértem a spanyol futballt, a Real Madridot 10 vagy 11 éves korom óta követem. Nem volt könnyű nyaram, nem volt teljes az előszezonom, de amint értesültem a Real érdeklődéséről, kizárólag itt akartam folytatni. Akár egy pennyért is Madridba szerződtem volna. Cristiano Ronaldo a főnök, ő a világ legjobbja, szeretnék tanulni tőle, alig várom, hogy játszhassak. Mindent megteszek, keményen fogok dolgozni azért, hogy a kezdőcsapatban szerepeljek. Bármelyik poszton szívesen játszom, ahol eddig szerepeltem, de bárhova tesznek, mindenhol 100%-ot fogok nyújtani. Mindenki tudja, hogy a Realnál mindig nyerni kell, főképp ezért vagyok itt. Szeretném megnyerni a klub tizedik Bajnokok Ligája trófeáját a Real Madridnak és a szurkolóknak."

Bale elárulta, már elkezdte a spanyol nyelvleckéket.

"Modriccsal végig kapcsolatban álltam azóta, hogy tavaly elhagyta a Tottenhamet, ő ajánlotta, hogy ide szerződjek - magyarázta Bale. - Már elkezdtem tanulni spanyolul, fontosnak és érdekesnek tartom a nyelvtudást. Köszönetet mondok a Tottenhamnek és a csapat szurkolónak! Hat nagyszerű évet töltöttem a klubnál, nehéz volt elköszönni. A Tottenham vezére, Daniel Levy kemény üzletember, de köszönöm neki, hogy megegyezett a Real Madriddal!"