NB I szubjektív

Hol mozdul meg először a kispad?

  • Göbölyös János
Címkék:

A hétvégén folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a hatodik forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Az idén eddig kényelmesek voltak a kispadok. Vajon melyik mozdul meg elsőnek?

Fel kellene ébredniük végre a tulajdonosoknak! Mert hát mégis csak furcsán veszi ki magát, hogy hat fordulót letudtak a csapatok, az idény 240 mérkőzéséből 48-nak vége, túl vagyunk a bajnokság egyötödén, és sehol nem borult, de nem is nagyon mozgott még a kispad. Tavaly ilyenkor szintén a hatodik kört zárta a mezőny, és három klubban (Paks, Ferencváros, Pápa) ötször váltottak edzőt. A tendencia aztán lendületből, ütemvesztés nélkül folytatódott, tizenöt cserénél csillapodott a kirúgási (hivatalos tálalásban közös megegyezéssel történő szerződésbontási) hullám. Ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy Diósgyőrben, Pakson, Kecskeméten és Újpesten más-más okból és megfontolásból, de érett, a szezonzárás előtt köztudott volt, majd nyáron meg is történt az új tréner kinevezése, akkor bizony Európa egyik legforgalmasabb bajnokságával büszkélkedhettünk - már ami a kispadok környékét illeti.

Most meg mintha megállt volna az élet...Pedig a Kaposvárnak ugyanúgy egy pontja van, mint egy évvel ezelőtt a végül búcsúzó Siófoknak, a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd ugyanúgy a tabella alsó negyedében szerénykedik, mint a korábbi újoncok, a címvédő Győr az első győzelmével a még éppen bent maradást jelentő pozícióból a 12. helyre ugrott, az előző idény bronzérmesének, a Honvédnak két nyert meccs kellett ahhoz, hogy immár nyolcadikként feleannyi pontja legyen, mint a listavezetőnek, pedig tavaly ilyenkor a kispestiek mindössze egy pontnyira voltak a csúcstól. Vagy ott van a legnagyobb visszaesést produkáló MTK, az a klub, amely 2012 szeptember elején vezette a táblázatot, ma meg csak a jobb (pontosabban kevésbé rosszabb) gólkülönbségének köszönheti, hogy megelőzi a vele azonos eredménysort produkáló, de már a vonal alatt lévő felcsútiakat.

Lenne tehát mibe és kibe belekötni, a vezetők mégsem teszik. Egyelőre nem. Kivárnak? Tanultak a múltól és kifizetődőbbnek tartják a türelmet, mint a kapkodást? Persze, a döntésüket nem érdemes megkérdőjelezni, szemükre vetni pláne nem, hiszen a többségük a saját pénzét kockáztatja, ők fizetik a zenészt...Ugyanakkor az is tény, hogy a most kellemetlen pozícióban lévő együttesek, vagy azok a csapatok, amelyek nincsenek ugyan veszélyben, de eddig a vártnál szerényebben teljesítettek, nem tartoznak az edzőfaló alakulatok közé.

A két újonc elöljáróiról egyelőre nem tudjuk, miként reagálnának egy hossza(bba)n tartó rossz sorozatra, ám mivel az elsődleges cél a bent maradás, túl korai lenne már most pálcát törni Benczés Miklós, vagy Véber György felett. A sereghajtó Kaposvár vergődésében nyilván Prukner Lászlónak is megvan a maga a felelőssége, meggyőződésem, hogy ha ezt a hat fordulót máshol vezényelte volna le, akkor most jó eséllyel pályázna az idény első bukott edzője címre. Prukner számára azonban a Rákóczi többet jelent egy klubnál, Kaposvár egy városnál, s mivel az érzelmi kötődés kölcsönös, meglepő lenne a vál(t)ás.

Érdekesebb ennél az ETO és Pintér Attila helyzete. Tarsoly Csaba egyszer már elköszönt kedvenc edzőjétől, igaz, még melegében azt nyilatkozta, dolgoznak ők még együtt. Az elnök betartotta a szavát, tavaly tavasszal visszahívta Pintért, egy év múlva bajnoki címet ünnepelhettek. Időközben folyamatosan erősödött a magyar szinten amúgy is kiemelkedő minőségű és mennyiségű keret, az Európa Liga-selejtezőn mégis elbukott a csapat, a bajnoki rajton pedig beragadt, kilenc pont a lemaradása a listavezető Videotonnal szemben. Most mégsincs feszültség, egymásra mutogatás, sőt, az edző mérkőzések utáni megnyilvánulásai már-már túlzott önbizalmat sugároznak, aki pedig - szakmájánál fogva - rákérdez a hibákra, a gyengébb produkcióra, azt Pintér ellentmondást nem tűrően helyreteszi. Mindebből két dologra lehet következtetni. A tulajdonosnak köszönhetően nem csak a klub anyagi helyzete, hanem az edző pozíciója is stabil, de az is lehet, hogy Pintér tökéletesen tisztában van csapata és a vetélytársak erejével, ezért szentül hiszi, megvédhető a bajnoki cím (más helyezés ugyanis visszalépés lenne). Bármelyik feltételezés (vagy a kettő együtt) igaz, Győrben badarság lenne edzőcserére gondolni.

Az MTK-nál meg pláne nem érdemes arra fogadni, hogy Garami József idő előtt feladja, arra pedig végképp nem, hogy feladatják vele. Volt ő már hasonló helyzetben, a 2011-es kiesés sem okozott felfordulást és túlzott traumát a klubban, az akadémistákra épülő csapat könnyedén nyert bajnokságot a másodosztályban, majd különösebb megerőltetés nélkül egy pont híján érmet szerzett az élvonalban. A jelenlegi helyzet súlyosabbnak, kezelhetetlenebbnek tűnik a korábbinál, hiszen a 2010-11-es idényben a hatodik forduló után még a negyedik volt az MTK, az őszi szezont a középmezőnyben zárta, tavasszal indult el a lejtőn. Most nyáron a klub kiárusította szinte a teljes csapatot, a tavaly meghatározó játékosok zöme ma az ellenfeleket erősíti, maradtak a fiatalok (meg Kanta), akik egyelőre nem tudnak megbirkózni a feladattal. Másban aligha bízhatnak, mint Garami Józsefben, akitől nem idegen (bár számára minden bizonnyal kellemetlen) ez a fajta mentőakció. Neki tehát nem csak munkája, hanem küldetése is van a Hungária körúton, bárki mással esélye sem lenne az MTK-nak, hogy kimásszon a gödörből.

Lehetne még példálózni azzal, hol és miért felesleges edzőt váltani, de nincs értelme folytatni a sort. Egyrészt mert a tulajdonosok mintha ráébredtek volna arra, hogy bizalommal és türelemmel nem csak időt, de mérkőzéseket is lehet nyerni. Másrészt...Két hét szünet következik a bajnokságban. Ennyi idő alatt pedig nálunk bármi megtörténhet...  

OTP Bank Liga 2012-13
Edzőváltások
2012. augusztus 1.: Kis Károly helyett Máté Csaba (Paks, ideiglenesen)
2012. augusztus 20–21.: Détári Lajos helyett Ricardo Moniz (Ferencváros)
2012. augusztus 27.: Bene Ferenc helyett Kovács László (Pápa, ideiglenesen)
2012. augusztus 30.: Máté Csaba helyett Tomiszlav Szivics (Paks)
2012. szeptember 1.: Kovács László helyett Zsivóczky Gyula (Pápa)
2012. szeptember 17.: Török László helyett Szabó István (Kecskemét, ideiglenesen)
2012. szeptember 28.: Szabó István helyett Horváth Ferenc (Kecskemét)
2012. november 22.: Sisa Tibor helyett Szentes Lázár (Diósgyőri VTK)
2013. január 4-5.: Supka Attila helyett Lőrincz Emil, Márton Gábor (Pécs)
2013. január 7.: Paulo Sousa helyett José Gomes (Videoton)
2013. február 14.: Simon Antal helyett Mészáros Ferenc (Egri FC)
2013. március 5.: Jos Daerden helyett Marc Leliévre (Újpest, ideiglenesen)
2013. április 17.: Szentes Lázár helyett Kovac Zoltán (Diósgyőri VTK)
2013. május 6.: Zsivóczky Gyula helyett kovács László (Pápa, ideiglenesen)
2013. május 27.: Kovács László helyett Tóth Bálint (Pápa)
A nyári szünetben Tomiszlav Szivics Paksról Diósgyőrbe, Horváth Ferenc Kecskemétről Paksra szerződött, az Újpest Kozma Istvánt, a Kecskemét pedig Bekő Balázst nevezte ki vezetőedzőnek. A két újonc, a Puskás Akadémia (Benczés Miklós) és a Mezőkövesd (Véber György) nem változtatott.

 

OTP Bank Liga 2013-2014
A 6. forduló eredményei
INFO SZOMBATHELYI HALADÁS-LOMBARD PÁPA 3-2 (2-1) TIPP
Szombathely, 3510 néző. Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Becséri Gergely)
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Tóth P. – Nagy I G., Simon Á., Németh M. (Gyurján , 85.), Szakály A. (Ugrai , 76.), Halmosi - Radó (Bosnjak, 92.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Mursits, Bosnjak, Schimmer, Gyurján, Kalász, Andorka, Ugrai.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Nagy T., Struhar, Szabó O. (Ivancsics, 67.) – Arszics, Rodenbücher, Makszimovics, Tajthy (Orosz, 65.) - Kenesei (Eszlátyi, 65.), Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Horváth G., Dóczi, Nagy S., Présinger, Ivancsics, Orosz, Eszlátyi.
Gólszerző: Radó (13., 47., a második 11-esből), Halmosi (36.), ill. Griffiths (21.), Arszics (89.)
Sárga lap: Szakály A. (27.), Ugrai (92.), ill. Rodenbücher (18.), Tóth G. (33.), Struhar (46.), Nagy T. (75.)
Piros lap: Rodenbücher (92., második sárga lap)
 
INFO GYŐRI ETO FC-MVM PAKS 2-0 (2-0)
ETO Park, 2500 néző. Vezette: Fábián Mihály (Lémon Oszkár, Márkus Tamás)
Győr: Kamenár – Svec, Lang, Lipták, Völgyi – Trajkovics (Kalmár, 65.), Kamber, Pátkai - Varga R. (Martínez, 39.), Koltai (Kink, 50.), Andrics. Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Sztevanovics, Mevoungou, Dinjar, , Kalmár, Lázok, Kink, Martínez.
Paks: Molnár P. – Fiola, Kovács G. (Tököli, 75.), Éger, Szabó J. (Kiss T. , 46.) – Bori, Windecker, Kecskés (Könyves, 63.), Báló, Bartha - Simon A. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Csernyánszki, Hullám, Nagy O., Könyves, Eppel, Kiss T., Tököli.
Gólszerző: Andrics (21.), Szabó J. (40., öngól)
Sárga lap: Trajkovics (19.), Kamber (61.), Kink (81.), ill. Kiss T. (63.), Báló (82.), Bori (92.)
 
INFO FERENCVÁROS-KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 1-0 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 6000 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Ring György, ifj. Tóth Vencel)
FTC: Jova – Besics, Adams, Gerson, Bönig – Jenner (Holman, 73.), Csukics (Gyömbér , 68.), Böde, Józsi (Jovanovics , 85.), Valpoort - Diallo. Vezetőedző: Ricardo Moniz. Cserepad: Kurucz, Busai, Gyömbér, Ionescu, Holman, Jovanovics, Tuijp.
KTE: Németh V. – Mogyorósi, Karan, Póti, Varga R. (Balázs Zs. , 46.) – Leo (Pekár , 59.), Patvaros (Nagy P. , 78.), Szavics, Vukaszovics, Forró - Rajczi. Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Verebélyi, Gyagya, Koszó, Nagy P., Pekár, Balázs Zs., Gréczi.
Gólszerző: Diallo (3.)
Sárga lap: Adams (26.), Besics (39.), Csukics (43.), Böde (86.), ill. Póti (51.), Szavics (56.)
 
INFO MEZŐKÖVESD-ZSÓRY-PUSKÁS AKADÉMIA 3-1 (0-0)  TIPP
Mezőkövesd, 2500 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Buzás Balázs)
Mezőkövesd: Szántai - Hegedűs Cs., Fotyik, Hegedűs D., Éles - Petneházi, Dobos, Menougong, Farkas B., Gévay - Balajti.  Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Horváth T., Olasz, Szalai, Búrány, Irhás, Sigér, Hamar.
Puskás Akadémia: Somodi - Tamás, Wague, Szekeres, Farkas N. - Gallardo, Tóth B., Czvitkovics, Polonkai, Lencse - Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Papp M., Molnár T., Vaszicsku, Luque, U. Nikolics, Haraszti, Zsolnai.
Gólszerző: Petneházi (49.), Balajti (56.), Menougong (90.), ill. Lencse (62.)
Sárga lap: Éles (21.), Farkas B. (73.), ill. Farkas N. (26.), Szekeres (76.)
 
INFO DIÓSGYŐRI VTK-ÚJPEST FC 2-0 (1-0)
Diósgyőr, 3800 néző. Vezette: Németh Ádám (Viszokai László, Aradi József)
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Husic  – Takács P. (William Alves, 71.), Abdouraman (Bacsa, 59.), Nikházi (Gosztonyi, 82.), Kosztics - Barczi, Tisza. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rajics, Gohér, Hanek, William Alves, Gosztonyi, Thiago, Bacsa.
Újpest: Balajcza – Ligot, Antón, Juanan, Mihajlovics (Litauszki , 43.) – Tshibuabua (Horváth R. , 71.), Vasziljevics, Kabát, Balogh B.,  Simon K. - Ahjupera (Lázár B. , 58.). Vezetőedző: Kozma István. Cserepad: Banai D., Litauszki, Eninful, Erős R., Said, Horváth R., Lázár B.
Gólszerző: Kosztics (36.), Kádár (52.)
Sárga lap: Rados (88.), ill. Tshibuabua (8.), Antón (71.), Litauszki (75.)
 
INFO PÉCSI MFC-MATIAS-DEBRECENI VSC-TEVA 2-1 (1-1)
Pécs, 2000 néző. Vezette: Becséri Dániel (Medovarszki János, Kóbor Péter)
PMFC: Gőcze – Fodor, Balogh B., Romic, Mohl - Frőhlich (Márkvárt, 75.), Horváth A., Uzoma (Nagy J. , 65.), Koller K., Szatmári L. - Grumics (Deutsch, 91.). Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Dibusz, Deutsch, Jocsics, Nagy J., Márkvárt, Rácz, Wittrédi.
DVSC: Verpecz – Lázár, Máté, Mészáros N., Vadnai (Trninics, 89.)– Bódi (Ferenczi J., 46.), Zsidai, Se. Bouadla, Szakály P. - Kulcsár T. (Szécsi , 22.), Volas. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Polekszics, Brkovics, Nagy Z., Trninics, Sl. Bouadla, Ferenczi J., Szécsi.
Gólszerző: Koller K. (30., 67.), ill. Volas (5.)
Sárga lap: Fodor (88.), ill. Máté P. (66.), Se. Bouadla (86.)
 
INFO KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-BUDAPEST HONVÉD 0-4 (0-1)
Kaposvár, 2000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Horváth Róbert, Huszár Balázs)
Kaposvár: Ranilovics – Okuka, Kovács O., Petrache (Babics, 50.), Jánvári - Pavlovics (Albert, 64.), Dankwah, Balázs B., Bőle, Vrucina – Oláh (Markus , 63.).  Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Posza, Zámbó, Albert, Babics, Thian, Markus, Waltner.
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Csábi, 67.), Ignjatovics, Baráth (Lovrics, 52.), Alcibiade - Nagy G., Godoy,, Hidi - Vécsei, Vernes (Testardi , 76.), Holender. Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Czuczi, Csábi, Lovrics, Lőrinczy, Mancini, Prosser, Testardi.
Gólszerző: Vécsei (4.), Vernes (48., 11-esből), Holender (61.), Lovrics (65.)
Sárga lap: Kovács O. (15.), Petrache (47.), Okuka (67.), ill. Alcibiade (86.)
 
INFO VIDEOTON FC-MTK BUDAPEST 2-0 (2-0)
Székesfehérvár 3000 néző. Vezette: Bognár Tamás (Erős Gábor, Király Krisztián)
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira – Álvarez (Oliveira , 74.), Sándor Gy. (Tóth B. , 58.), Kovács I. (Nildo, 66.), Vítor Gomes, Kleinheisler – Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Mamadu, Gyurcsó, Nildo, Tóth B., Paraiba, Oliveira.
MTK: Groppioni – Nagy T., Vukmir, Poór, Kálnoki Kis – Vass (Bese, 54.), Batik, Kanta J. Pölöskei Zs., Ladányi - Horváth P. (Pál A. , 71.). Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Abu, Kelemen, Ayub, Hajdú Á., Bese, Frank, Pál A.
Gólszerző: Kálnoki Kis (40., öngól), Nikolics N. (42.)
Sárga lap: Vinícius (37.),Szolnoki (41.), ill. Nagy T. (28.), Kálnoki Kis (62.)
 
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Artner Tamás (Haladás): ,,Az a futball, amit kitaláltunk, az eddig ül".
Tóth Bálint (Lombard Pápa): ,,Ez az elmélet, aztán a játékosok eldöntik, hogy olvassák a dolgokat. Valószínűleg nem könyvből tanulták a szakmát, vagyis nem olvasták ezt a könyvet".
Pintér Attila (Győri ETO): ,,Lehet, hogy a ti szívetekről esett le kő, a miénkről nem..."
Horváth Ferenc (Paks): ,,Egyenrangú ellenfelei voltunk az ETO-nak, a macska-egér játékból az egérnek szerződtettek minket, de nem voltunk azok. Sokat tanulok én is, mint edző. Sírni kell sokat meccs közben is, meg hét közben, és akkor így fújnak a bírók".
Bekő Balázs (Kecskemét): ,,Azt gondolom, hogy a Ferencváros agyonszenvedte ezt a meccset... Persze, lehet, csak a meccs utáni emóció mondatja ezt velem".
Véber György (Mezőkövesd): ,,A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy játszanak nyugodtan, legyenek agresszívek, és legyen hitük".
Lőrincz Emil (Pécs): ,,A második félidő elején kicsit bealudtunk, de azon kívül végig a mi akaratunk érvényesült".
Marco Rossi (Honvéd): ,,Ha tudunk tovább fejlődni ebben az idényben, akkor van jövőnk, ha nem, akkor nincs sok keresnivalónk".
Garami József (MTK): ,,Ha legközelebb gólt szerzünk, azt megünnepeljük, mert négy meccs gól nélkül, nem éppen jellemző teljesítmény a részünkről".
Forrás: MTVA, Sport TV, boon.hu, csakfoci.hu
OTP Bank Liga 2013-2014
A bajnokság állása
  M GY D V RG KG GK P
1. Videoton FC 6 5 1 0 16 3 +13 16
2. Debreceni VSC-Teva 6 4 1 1 18 5 +13 13
3. Ferencváros 6 4 0 2 8 8 0 12
4. Lombard FC Pápa 6 3 1 2 7 5 +2 10
5. MVM Paks 6 3 1 2 10 10 0 10
6. Szombathelyi Haladás 6 2 3 1 8 8 0 9
7. Diósgyőri VTK 6 2 3 1 7 8 -1 9
8. Budapest Honvéd FC 6 2 2 2 10 6 +4 8
9. Újpest FC 6 2 2 2 12 9 +3 8
10. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 6 2 2 2 9 11 -2 8
11. Pécsi MFC-Matias 6 2 1 3 7 11 -4 7
12. Győri ETO FC 6 1 4 1 8 7 +1 7
13. Mezőkövesd-Zsóry SE 6 2 0 4 10 15 -5 6
14. MTK Budapest 6 1 1 4 5 8 -3 4
15. Puskás Akadémia FC 6 1 1 4 5 13 -8 4
16. Kaposvári Rákóczi FC 6 0 1 5 4 17 -13 1
OTP Bank Liga 2013-2014
A góllövőlista állása
8 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton)
7 gólos: Simon Attila (Paks)
5 gólos: Koller Krisztián (Pécs)
4 gólos: Dalibor Volas (Debrecen), Szakály Péter (Debrecen), Radó András (Haladás), Georges Griffiths (Pápa)
3 gólos: Vernes Richárd (Honvéd), George Menougong (Mezőkövesd), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Kabát Péter (Újpest), Jarmo Ahjupera (Újpest), Simon Krisztián (Újpest)
2 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Holman Dávid (Ferencváros), Vécsei Bálint (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Pölöskei Zsolt (MTK), Juhász Roland (Videoton)
1 gólos: Ibrahime Sidibe (Debrecen), Korhut Mihály (Debrecen), Kulcsár Tamás (Debrecen), Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Tisza Tibor (Diósgyőr), Barczi Dávid (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Julian Jenner (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Böde Dániel (Ferencváros), Ulysse Diallo (Ferencváros), Rafe Wolfe (Győr), Leandro Martínez (Győr), Tarmo Kink (Győr), Varga Roland (Győr), Nikola Trajkovics (Győr), Pátkai Máté (Győr), Nemanja Andrics (Győr), Ugrai Roland (Haladás), Fehér Zoltán (Haladás), Halmosi Péter (Haladás), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Alekszandar  Ignjatovics (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Correia Eliomar (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bognár István (Mezőkövesd), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Bese Barnabás (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Könyves Norbert (Paks), Eszlátyi István (Pápa), Lazar Arszics (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Pölöskey Péter (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Lencse László (Puskás Akadémia), Dusan Vasziljevics (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Kleinheisler László (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Sándor György (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton), Gyurcsó Ádám (Videoton)
Öngól: Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Nagy Tamás (Lombard), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks)
OTP Bank Liga 2013-2014
A 7. forduló programja
Dátum Párosítás Időpont
2013.09.13., péntek INFO MVM Paks-Kaposvári Rákóczi 19.00
2013.09.14., szombat INFO Újpest FC-Szombathelyi Haladás 14.00
2013.09.14., szombat INFO Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano-Pécsi MFC-Matias 16.00
2013.09.14., szombat INFO Puskás Akadémia FC-Diósgyőri VTK 16.00
2013.09.14., szombat INFO Budapest Honvéd-Mezőkövesd-Zsóry 18.00
2013.09.14., szombat INFO Lombard Pápa-Ferencváros 20.00
2013.09.15., vasárnap INFO Debreceni VSC-Teva-Videoton FC 16.30
2013.09.15., vasárnap INFO MTK Budapest-Győri ETO FC 18.30