Átigazolás

Vége a Bale-ügynek, a walesi a Real Madridé - hivatalos!

A Real Madrid hivatalos honlapján bejelentette, hogy megegyezett az angol Tottenham Hotspurral Gareth Bale átigazolásáról. A ballábas walesi klasszis 2019-ig szóló szerződést köt a királyi gárdával.

Bale-ről megegyezett a Real Madrid és a Tottenham - Fotó: realmadrid.com

André Villas-Boas, a Tottenham menedzsere az Arsenal ellen 1-0-ra elveszített észak-londoni derbi után megerősítette Bale távozását. "A Real Madridnál folytatja, a legjobbakat kívánjuk neki. Nagyszerű emlékekkel hagyott itt minket, amire mindig emlékeznek majd a Tottenham szurkolói. De elment, nekünk pedig tovább kell lépnünk."

A spanyol klub vasárnap este 20 óra előtt pár perccel tette ki a hírt hivatalos honlapjára. Pár perccel később a Spurs is nyilvánosságra hozta Bale átigazolását Facebook-oldalán.

A 24 éves, szélsőként és támadóként is bevethető Bale hat szezonra, 2019-ig kötelezte el magát a Real Madridhoz. A játékost hétfőn 13 órakor mutatják be a Santiago Bernabéu Stadionban, miután átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Portrénk a világ legdrágább labdarúgójáról

Az átigazolás anyagi részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ám a korábbi információk szerint Bale-ért világcsúcsot jelentő, 100 millió euró körüli összeget fizetett a madridi klub. Az angol BBC és Sky Sports szerint 100 millió euró, a spanyol Marca szerint 99 millió euró cserélt gazdát. Utóbbi később 91 millióra pontosított, ha így van, akkor továbbra is Cristiano Ronaldo a csúcstartó. A Real saját rekordját dönthette meg, 2009-ben 94 millió eurót fizetett a portugál aranylabdásért a Manchester Unitednek. A lista harmadik helyén a királyiak egykori ikonja, Zinédine Zidane áll.

Gareth Bale 2006-ban 16 évesen és 275 naposan, a klub történetének második legfiatalabb játékosaként mutatkozott be a Southampton együttesében, ahonnan 2007-ben 10 millió font ellenében szerződtette le a Tottenham. A Sarkantyúsoknál hat év alatt 203 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 55 gólt szerzett. A 2010-2011-es szezonban robbant be az angol labdarúgásba, az idény végén megkapta a Profi Labdarúgók Szervezetétől (PFA) az Év játékosa-díjat. A legutóbbi, 2012-2013-as évadban már egyértelműen a Tottenham legjobbja volt, 44 meccsen 26 gólt jegyzett, tavasszal minden fórumon őt választották meg az Év játékosának Angliában. A walesi válogatottban 41 alkalommal szerepelt.

Átigazolási ügye a nyár legnagyobb szappanoperája volt, hónapokon át ment a huzavona a két klub között. Villas-Boas e hét szerdáján beszélt először nyíltan arról, hogy Bale a Real Madridhoz szerződik. Pénteken a blancók alelnöke, Fernando Fernández-Tapias is megerősítette, hogy küszöbön áll a megegyezés. Az angol és spanyol sajtó vasárnap dél körül biztosra vette, hogy még ma megtörténik a hivatalos bejelentés, ez a hír végül igaznak bizonyult.

A 24 esztendős szélső a legújabb galaktikus - Fotó: AFP

A Tottenham első embere, Daniel Levy csípős hangvételű közleményben búcsúztatta a "hálátlan" futballistát.

"Gareth az a játékos, akit sosem volt szándékunkban eladni, vele együtt szerettük volna építeni a jövőt. Mi fedeztük fel, minden támogatást megkapott tőlünk a karrierjéhez, alig egy éve, hogy új, négyéves szerződést írtunk alá. Aztán feltűnt a színen Real Madrid, Gareth-nek kizárólag az volt a vágya, hogy csatlakozzon hozzájuk, és úgy ítéltük meg, a játékos nem eléggé elkötelezett irántunk a mostani szezonban. Ezért rossz szájízzel, de beleegyeztünk eladásába, annak tudatában, hogy rendkívül erős csapatunk van, nem kevesebb, mint hét válogatott topjátékost szerződtettünk ezen a nyáron. Ennél is fontosabb, hogy harci szellem van az öltözőben, a fiúk éhesek a sikerre. Minden jót kívánunk Gareth-nek a jövőben, és mindig szívesen látjuk őt viszont a White Hart Lane-en."

"Hat nagyon boldog évet töltöttem a Tottenhamnél, de itt az ideje, hogy búcsút mondjak. Különleges emlékek kötnek a klubhoz, az itt töltött idő minden percét élveztem. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a klubnál: az elnöknek, a vezetőségnek, az edzői stábnak, a játékostársaknak és mindenekelőtt a fantasztikus rajongótábornak, remélem, megértik, hogy karrierem egy csodálatos lehetőség előtt áll.

Nem vagyok benne biztos, hogy van-e egyáltalán megfelelő ideje annak, hogy elhagyd a klubot, ahol beilleszkedtél és ahol remekül ment a játék. Tudom, hogy sokan hangoztatják, az a vágyuk, hogy a gyermekkoruk óta csodált klubhoz igazoljanak. Őszintén mondom, az én álmom valóra vált.

A Tottenham mindig a szívemben lesz, biztos vagyok benne, hogy sikeres szezon előtt áll. Várom a következő izgalmas fejezetet az életemben, a játékot a Real Madridnál" - szól Bale búcsúüzenete az észak-londoni egyesület drukkereinek.

Gareth Bale összes gólja a 2012-2013-as szezonban:

A nyári átigazolási időszakból még egy nap van hátra, nagy kérdés, hogyan hat a Bale-transzfer bejelentése az európai futball szereplőire. A Real Madrid korábban több játékosán adott túl (Gonzalo Higuaín, José Callejón, Raúl Albiol), vélhetően a Napolinak eladott trióval is a walesi árát szedte össze Florentino Pérez elnök. Ám a kiárusítás folytatódhat, újabban Karim Benzema, Mesut Özil és Ángel Di María távozásáról hallani. A francia csatár lelépésére a legkisebb az esély, hiszen Higuaín is távozott, így nem maradna ütőképes támadó a keretben. Kaká szinte biztosan elhagyja a Bernabéut, visszatér régi csapatához, az AC Milanhoz.

A Manchester Unitedet is érintheti a Bale-ügy. David Moyes eddig Cesc Fabregast szerette volna Angliába költöztetni, de immár az Everton játékosára, Marouane Fellainire és a madridi Özilre fókuszál. Most, hogy a támadó aláírt Madridba, a németet nagyobb eséllyel szerezheti meg a Vörös Ördögök főnöke, mint a belgát, akit nem szívesen engednének el a liverpooliak. Nem beszélve arról, hogy a Real azonnal bevételt írhatna a méretes kiadás mellé.

A hatharom.com hétfő reggeltől élőben beszámol az átigazolási időszak utolsó napjáról!

  Minden idők legdrágább játékosai:
  játékos nemzetiség honnan hová ár
1. Gareth Bale ? walesi Tottenham Hotspur Real Madrid 100 millió € ?
2. Cristiano Ronaldo portugál Manchester United Real Madrid 94 millió €
3. Zinédine Zidane francia Juventus Real Madrid 73 millió €
4. Zlatan Ibrahimovic svéd Inter Barcelona 73.5 millió €
5. Kaká brazil Milan Real Madrid 65 millió €
6. Edinson Cavani uruguayi Napoli PSG 64.5 millió €
7. Falcao kolumbiai Atlético Madrid Monaco 60 millió €
8. Luís Figo portugál Barcelona Real Madrid 60 millió €
9. Fernando Torres spanyol Liverpool Chelsea 58.5 millió €
10. Neymar brazil Santos Barcelona 57 millió €