Átigazolás

Olasz válogatott kapussal erősít az Arsenal?

A Goal.com beszámolója szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal egyezségre jutott az olasz másodosztályú Palermo vezetőivel a válogatott kapus, Emiliano Viviano ügyében.

A 27 esztendős hálóőr sajtóinformációk szerint vasárnap este már Londonban tárgyalhat a személyi feltételekről, hétfőn reggel pedig áteshet az ilyenkor szükséges orvosi átvizsgáláson. Az Ágyúsok a szezon végéig érvényes kölcsönszerződést kötnek a 195 centiméter magas portással, ugyanakkor a kontraktusban rögzítenek egy olyan pontot is, miszerint az angoloknak egy év múlva opciós joguk lesz Viviano megvásárlására.

Emiliano Viviano az Arsenalnál harcolhat a kezdőcsapatba kerülésért

A játékos az elmúlt idényben - kölcsönben - a Fiorentina hálóját őrizte, harminckét Serie A-mérkőzésen lépett pályára, ám a Lilák nem éltek azzal a lehetőséggel, hogy végleg megszerezhetik a kapust. Mivel Viviano nem akart a másodosztályba süllyedt Palermóban maradni, könnyedén egyezett meg a hálóőrt kereső Arsenallal.

A válogatott labdarúgónak a lengyel duóval, Wojciech Szczesnyvel és Lukasz Fabianskival kell felvennie a versenyt a kezdőcsapatba kerülésért. Arsene Wenger korábban másokat - Júlio César, VIncente Guaita, Asmir Begovicot - is kiszemelt a posztra, ám úgy tűnik, végül az olasz lesz a befutó.

Az már más kérdés, hogy az Ágyúsok szimpatizánsai nem feltétlenül Vivianóra gondoltak, amikor Wenger-mester nyári erősítésekről beszélt.

Átigazolások - 2013 nyara
Az Arsenal új szerzeményei
Név Honnan Ár
Yaya Sanogo Auxerre ingyen
Matthieu Flamini AC Milan ingyen
[1474151] 2013-09-01 17:00:00 Arsenal - Tottenham Hotspurx;