Chelsea

Eto'o úgy járhat, mint Benítez, tüntethet ellene a Stamford Bridge

A Chelsea csütörtökön bejelentette, hogy megszerezte az Anzsi Mahacskalától Samuel Eto'ót. A kameruni csatár belépője nem feltétlenül lesz totális közönségsiker.

Eto'o egyelőre boldognak tűnik a Chelsea mezével

A szurkolók nem felejtenek, különösen a londoni Stamford Bridge-en érzékenyek. Az elmúlt idényben láthattuk, hogy Rafa Beníteznek esélye sem volt a szimpátiára, talán akkor sem kapott volna bűnbocsánatot a Chelsea-hívektől, ha valamennyi sorozatban az élre kormányozza a csapatot. A spanyol tréner bűne az volt, hogy anno a Liverpool menedzsereként többször is oda mondogatott a londoni klubnak és ezt nem felejtették el neki a fővárosban. Most hasonló helyzet állt elő, a klub új szerzeménye, Samuel Eto'o korábban szintén benítezi bűnt követett el, nem éppen szalonképesen fogalmazott a Chelsea-ről.

"Inkább mogyorót árulnék a sarkon, minthogy a szánalmas Chelsea-ben szerepeljek" - mondta Eto'o 2005-ben a Barcelona játékosaként az angol csapattal vívott BL-meccset követően.

A Chelsea akkor kiverte a Barcát és bekerült a negyeddöntőbe. A szigetországi lapoknak köszönhetően a napokban felemlegették a sztorit és ezzel előkészítették a terepet Eto'ónak és a londoni híveknek. A kameruni csatár egyéves szerződést kötött az angol klubbal, vagyis ebben is Benítezre hajaz. Könnyen lehet, hogy úgy jár, mint a hispán tréner. Az elején kap néhány "köszöntő" transzparenst, majd szép lassan megtűrik őt a drukkerek, az év végén pedig távozik. Az viszont biztosnak tűnik, hogy nem felejtik el neki a 2005-ös mogyorós sztorit...

Eto'ónak egyelőre nem kell aggódnia, a hazai bemutatkozás még odébb van. Jövő héten a világbajnoki selejtezők miatt nem lép pályára a Chelsea, majd szeptember 14-én az Evertonhoz látogat. Az első hazai derbi a Basel elleni BL-csata lehet. Eto'o miatt is érdekes lesz.

[1474175] 2013-09-14 18:30:00 Everton - Chelseax;