La Liga

Bale a nagy vétel, de Isco a Real Madrid hőse

A Real Madrid 3-1-re verte az Athletic Bilbaót a spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Isco megéri a pénzét, három gólnál jár - fotó: AFP

Amíg a Real Madrid egész nyáron Gareth Bale miatt dübörgött az átigazolási piacon, addig egy egészen csendesen, mondhatni fű alatt megszerzett futballista immár másodszor bizonyult sorsdöntőnek. A Málagától érkezett Isco az első fordulóban a Betis ellen gólpasszt adott, majd négy perccel a vége előtt győztes találatot jegyzett, ezúttal pedig a Bilbao ellen remekelt. A 21 éves játékos vasárnap két góllal terhelte a baszkok kapuját, vagyis ismét kiváló játékkal járult hozzá a fővárosi sikerhez. A Real Madrid eddig hat gólt szerzett a bajnokságban, ezekben Isco négyszer szerepet vállalt: hármat ő maga vágott, egyet előkészített és mindhárom meccsen végig pályán volt - egy ilyen nyitányt talán Bale is azonnal aláírna.

A királyi gárda 30 millió euróért szerezte meg Iscót, aki U21-es Európa-bajnokságot nyert a spanyol válogatottal, míg 2012 a legjobb 21 éven alatti játékosának is megválasztották. 2010 novemberében mutatkozott be a Valencia felnőttcsapatában, a Logrones elleni kupameccsen két góllal debütált. Három nappal később a bajnokságban is bemutatkozott, majd a 2010/11-es szezont követően aláírt a Málagához. Az andalúziai együttesben 69 bajnokin 14-szer volt eredményes, a legutóbbi idényben 45 meccsen 12-szer talált a hálóba (kilencszer bajnokin, még háromszor a BL-ben).

A Real Madrid kapuját ismét Diego López védte, Casillas harmadszor is csak a kispadon kapott helyet. A hatharom.com tippje pontosnak bizonyult, Carlo Ancelotti együttese legyőzte a Bilbaót.

La Liga, 3. forduló
INFO Real Madrid-Athletic Bilbao 3-1 (2-0)

[1505584] 2013-09-01 12:00:00 Real Madrid - Athletic Bilbaox;