Premier League

Az Arsenal összeszedettebb volt, legyőzte a Spurst

Az Arsenal 1-0-ra legyőzte a vendég Tottenham Hotspurt a nem különösebben izgalmas észak-londoni derbin, az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában.

Giroud gólja három pontot ért az Ágyúsoknak - Fotó: AFP

Alaposan - több mint százmillió euróért - megerősített Tottenham látogatott az Emiratesbe, Gareth Bale nélkül, de a névsor a Real Madridba tartó walesi nélkül is veretesnek tűnt. Ehhez képest az átigazolási piacot idén hírből sem ismerő, lesajnált Arsenal kezdte veszélyesebben a mérkőzést, Santi Cazorla első szabadrúgását Hugo Lloris ütötte ki, a második elsuhant a jobb sarok mellett. Ezután a Tottenham lépett fel támadólag, de a hazai védők többször jól blokkoltak, Roberto Soldado kapáslövésénél Mertesacker mentett, a 20. percben pedig Townsend lövését vágták ki. A vezető gólt azonban a hazaik szerezték meg: a 23. percben Rosicky ugratta ki Theo Walcottot, aki jobbról középre tálalt, Giroud remek megoldással helyezett a bal alsóba (1-0).

Feltüzelte az Arsenalt a gólt, Townsend távoli löketét leszámítva a Spurs súlytalan volt a félidő hátralévő részében egyenlítés helyett a hazaiak újabb gólja volt benne a meccs képében, és többször Walcott lábában, ám az eredmény nem változott. Jack Wishere-t a szünet előtt le kellett cserélni sérülés miatt, a régi-új játékos, Mathieu Flamini váltotta.

A második felvonás kiegyenlítetten telt, az 55. percben Chadli tekert fölé egy 24 méteres szabadrúgást, tíz perccel később a másik kapu előtt Lloris mentett Giroud lövésénél. A hajrában a Tottenham pontot menthetett volna (Defoe lövését bravúrral fogta Szczesny, aztán Soldado kísérleténél blokkolt Giroud), és az Arsenal is eldönthette volna a meccset (Walcott helyzeténél Lloris védett, Monreal nem találta el a kaput), az utolsó percekben beszorultak a hazaiak, de nem volt szerencséje a vendégeknek. A Sarkantyúsoknál csereként debütált Erik Lamela, de ezen az összevásárolt csapaton van még mit csiszolnia André Villas-Boasnak. Arsene Wenger gárdája pedig menetel, zsinórban negyedik tétmeccsét nyerte meg.

A Tottenham elszenvedte első vereségét, vagyis három fordulót követően csak egyetlen százszázalékos együttes van a mezőnyben, a három 1-0-ás győzelmet arató Liverpool.

Premier League, 3. forduló:
INFO Arsenal-Tottenham Hotspur 1-0 (1-0)
[1474151] 2013-09-01 17:00:00 Arsenal - Tottenham Hotspurx;