NB I

Komoly bírói hiba ellenére is legyőzte a Diósgyőr az Újpestet

  • MTI

A Diósgyőr megszerezte második győzelmét az OTP Bank Ligában, a 6. fordulóban az Újpestet győzte le Tomiszlav Szivics csapata.

Jól kezdték a mérkőzést az újpestiek, tíz perc alatt három hatalmas lehetőséget dolgoztak ki, ám valamennyit kihagyták. A DVTK támadójátéka akadozott, az iram viszont kielégítette a nézők igényeit. A hazaiak első valamirevaló akciójukat góllal fejezték be, Kostic remek mozdulattal vette be Balajcza kapuját, és a folytatásban már ők irányították a találkozót.

Az első félidő hajrájában jó eséllyel egy góltól fosztotta meg a hazaiakat a játékvezető, amikor a - nem lesről - kilépő Barczi megpróbálta elemelni az Újpest kapusa mellett a labdát a tizenhatoson kívül, de az elakadt Balajcza vállában a tizenhatoson kívül, majd egy másik diósgyőrihez került, de a bíró a sípjába fújt. A felvételek alapján azt hihette, hogy a hálóőr kezezett, de asszisztenseivel konzultálva rájött, hogy ez nem történt meg, majd érthetetlen módon szabadrúgást ítélt kifelé, azaz egy óriási ziccerben vette el a labdát a Diósgyőrtől. Tisza Tibor az m2-nek nyilatkozva a félidőben nem akarta elmondani, hogy mit mondott a játékvezető, de láthatóan nem volt azzal elégedett, ami elhangzott.

A szünet után a DVTK növelte előnyét, s ez érezhetően megnyugtatta őket, formás támadásokat vezettek, és bátran vállalkoztak lövésekre is. A vendégek játéka viszont szétesett, s jobbára csak a védekezéssel törődtek.

OTP Bank Liga
6. forduló
INFO Diósgyőri VTK-Újpest FC 2-0 (1-0)
Miskolc, 3800 néző, v.: Németh
 
gólszerző: Kostic (36.), Kádár (52.)
sárga lap: Rados (88.), illetve Tshibuabua (9.), Litauszki (76.)
 
Diósgyőr: Rados - Vági, Vadász, Kádár, Husic - Takács P. (Alves 71.), Abdouraman (Bacsa 60.) - Kostic, Nikházi (Gosztonyi 82.), Barczi - Tisza
 
Újpest: Balajcza - Ligot, Mihajlovic (Litauszki 43.), Juanan, Antón - Tshibuabua (Horváth R. 71.), Balogh B., Vasiljevic, Simon - Ahjupera (Lázár 58.), Kabát
[1480528] 2013-08-31 21:05:00 Diósgyőr - Újpestx;