NB I

Koman Vladimir hazatér?

Szombathelyi pletykák szerint a Haladás csapatánál felmerült annak a lehetősége, hogy az FK Krasznodarban partvonalon kívülre került Koman Vladimirt kölcsön vegyék.

Az ungvári születésű középpályás karrierje Szombathelyről indult, a 2004/2005-ös idényben már tagja volt a Haladás nagycsapatának. A vasiaktól 2005 nyarán igazolt a Sampdoria együtteséhez, Később az Avellino és a Bari együttesét erősítette, majd az AS Monacóhoz igazolt. Franciaországból tavaly nyáron az orosz Premjer Ligában szereplő FK Krasznodar csapatához szerződött, ahol kezdetben számítottak is rá, az idei szezonban az új szakmai vezetés azonban már nem, a magyar válogatott alapemberét még a mérkőzések keretébe sem nevezik.

A szombathelyi illetőségű rangado.hu megkeresésére Koman menedzsere, Marcel Kacinari elmondta, hogy nem tud a magyar klub szándékáról, ugyanakkor Illés Béla, a Haladás sportigazgatója szerint valóban felmerült Koman Vladimir kölcsönvétele. Az ötlet a csapat vezetőedzőjének, Artner Tamásnak a fejéből pattant ki, de hivatalos tárgyalásokat még nem kezdeményeztek az oroszokkal.

Koman Vladimir az idei szezonban még egyetlen percet sem játszott klubcsapatában, ennek ellenére Egervári Sándor meghívta őt a magyar válogatott románok és észtek elleni keretébe.

Nem ez lenne az első eset, amikor egy saját nevelésű válogatott futballistát hazacsábítana a Hali, hiszen Simon Ádámot tavaly a Serie A-ban szereplő Palermótól vették kölcsön, aki azóta is a szombathelyi zöld-fehéreket erősíti.