Átigazolás

Laczkó Zsolt a Padovához szerződött

  • MTI

Laczkó Zsolt az olasz másodosztályban szereplő Padova labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

Fotó: padovacalcio.it

A klub honlapjának pénteki bejelentése szerint a 26 éves válogatott védő - aki ott van a románok elleni jövő pénteki világbajnoki selejtezőre készülő keretben - egy évre kölcsönbe kerül az együtteshez, amely Feczesin Róbert személyében nemrég már igazolt egy magyar játékost.

Olaszországból és más bajnokságokból is voltak érdeklődők, de a Padova minden szempontból megfelel Laczkó Zsoltnak. Ismerik őt, tudják, hogy valóban erősítést jelent a megszerzése. A szakvezetés biztos benne, hogy a rájátszást érő helyek egyikéért folytatott harcban a magyar futballistának is kulcsszerep jut. Örülök, hogy két magyar játékos is egy erős, komoly célokért küzdő Serie B-s csapatba került – ahol nem csak kiegészítő embernek igazolták őket!”  - mondta a transzferről a játékos menedzsere, Vladan Filipovics.

Egy évvel ezelőtt az utolsó pillanatban dőlt csak el a sorsom, már a válogatottal készültem, amikor megtudtam: a Vicenzában folytatom. Most nyugisabb volt a helyzet… Komolyra fordítva: örülök, hogy megoldódott az ügyem! A nyarat a Sampdoriával dolgoztam végig, úgy edzettem, úgy készültem, hogy amennyiben lesz esélyem bekerülni a csapatba, boldogan maradok. De nagyon sokan voltunk, láttam, hogy nem rám épül majd a védelem. Én pedig játszani akarok! Volt több ajánlatom is, más országokból is kerestek, de a padovai lehetőség tűnt a legjobbnak. Olaszország, olyan klub, amelynek célja van, és hisz bennem. Barátokat hagytam Genovában, ugyanakkor örülök, hogy Feczével egy csapatban futballozhatok a jövőben. Biztos, hogy nagy segítségére leszünk egymásnak. Most csatlakoztam a kerethez, a szakmai stáb szeretné, ha már szombaton számíthatna rám, ezért dolgoznak a játékengedélyem megszerzésén. Elsősorban a védelemben számolna velem a Padova, de van, hogy öt középpályással futballozik a gárda, és akkor elképzelhető, hogy a szélen lépek majd pályára. Amúgy nekem mindegy, hol vet be az edző, a lényeg csak az, hogy folyamatosan játékban legyek, mert akkor hiszem, hogy segítségére leszek a válogatottnak.” - nyilatkozta az aláírást követően a Debrecen korábbi védője.

Laczkó az előző idényben is a Serie B-ben szerepelt, 13 mérkőzésen lépett pályára a Vicenza színiben.

A Padova a Trapani elleni hazai vereséggel kezdte az idényt, vasárnap a kapus Kovácsik Ádámot foglalkoztató Carpihoz látogat. Kovácsikék szintén kikaptak a rajton, a Ternana vendégeként.

[1541193] 2013-08-31 20:30:00 Carpi - Padovax;