US Open

Venus Williams szenved, de nem hajlandó visszavonulni

A kínai Cseng Csie döntő szett rövidítésben legyőzte a kétszeres bajnok Venus Williamset az amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójában. Bár a torna előtt az amerikai még arra utalt, talán utoljára játszik New Yorkban, most megesküdött, jövőre visszatér.

Venus Williams nem hagy fel a tenisszel - Fotó: AFP

"Határozottan szeretnék visszatérni ebbe a csodás hangulatba. Keményen dolgozom, visszatérek a pályára. Az utóbbi három évben nagyon nehéz körülmények között dolgoztam. Egy igazi harcosnak tartom magam" - nyilatkozta a 33 éves teniszező.

Az idősebbik Williams nővért a sérülések mellett egészségügyi gondok sújtották, 2011-ben egy autoimmun betegséget, a Sjögren-szindrómát diagnosztizálták nála, ami fáradékonysággal és ízületi fájdalmakkal jár. Abban az évben kicsúszott a top100-ból a világranglistán. Tavaly visszatért, októberben tornát nyert Luxemburgban, jelenleg a 60. a WTA-rangsorban.

Az egyéniben hétszeres Grand Slam-győztes Williams párosban húga oldalán javíthat. Serena a US Open legnagyobb favoritja, talán csak a fehérorosz Viktorija Azarenka veheti el tőle a koronát, a hatharom.com tippje szerint ők ketten jutnak döntőbe női egyesben.