Bajnokok Ligája

Két halálcsoport a BL-ben, a Barca megkapta a Milant

Monacóban tartották a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. A 32 csapatot a korábbi gyakorlatnak megfelelően nyolc négyes csoportba osztották.

Kialakult a csoportkör Monacóban - fotó: AFP

Két kőkemény csoport jött össze a 2013/14-es Bajnokok Ligája sorsolásakor. Az Arsenal, Marseille, Dortmund, Napoli négyes kiegyensúlyozottnak tűnik, míg a Barcelona, Milan, Ajax, Celtic kvartettre sem lehetne könnyen tippelni.

A magyar játékosok közül Szalai Ádám csapata, a Schalke a Chelsea, az FC Basel, valamint a Steaua Bucuresti együttesével került azonos csoportba, míg a Megyeri Balázst foglalkoztató Olimpiakosz a Benficával, a Paris Saint-Germainnel és az Anderlechttel találkozik. A címvédő Bayern München a CSZKA Moszkvával, a Manchester Cityvel, valamint a Viktoria Plzennel futott össze.

A csoportküzdelmeket szeptember 17. és december 11. között rendezik meg, a nyolcaddöntőkre február 18. és március 12. között kerül sor. A negyeddöntő párharcait április 1. és 9. között bonyolítják le, míg az elődöntőket 22. és 30. között rendezik meg. A fináléra május 24-én Lisszabonban kerül sor.

Bajnokok Ligája
csoportok
A csoport B csoport
Manchester United Real Madrid
Sahtar Juventus
Leverkusen Galatasaray
Real Sociedad Köbenhavn
   
C csoport D csoport
Benfica Bayern München
PSG CSZKA Moszkva
Olympiakosz Manchester City
Anderlecht Viktoria Plzen
   
E csoport F csoport
Chelsea Arsenal
Schalke Marseille
Basel Dortmund
Steaua Napoli
   
G csoport H csoport
Porto Barcelona
Atlético Madrid Milan
Zenit Ajax
Austria Wien Celtic

 

Élő közvetítés: Bajnokok Ligája ÉLŐx