Magyar válogatott

Szalai keze nem tört el, játszhat Bukarestben

Nem tört el Szalai Ádám keze, így a Schalke 04 magyar válogatott futballistája játszhat a Bayer Leverkusen elleni hétvégi bajnokin, és várhatóan a jövő pénteki, románok elleni világbajnoki selejtezőn is bevethető lesz.

Nem tört el a begipszelt kéz, Szalai játszhat - Fotó: AFP

"Nincs törés, tudok játszani!" - írta ki szerdán Facebook-oldalára a 25 éves csatár, aki kedden a görög PAOK Szaloniki otthonában 3-2-re megnyert Bajnokok Ligája-selejtezőn két góllal járult hozzá csapatának továbbjutásához. A hírt a gelsenkircheniek Twitter-oldala is megerősítette, hozzátéve, hogy ödémáról van szó.

A Westdeutsche Allgemeine Zeitung szerdai beszámolója szerint Szalai Ádám jobb csuklójának úgynevezett sajkacsontja sérült meg. A sérülés az idegenben játszott találkozó előtti utolsó edzésen történt.

A lap szerint Szalai erős fájdalmakkal küzdött a görögök ellen, de így is a mérkőzés hőse volt. A német együttes a hazai 1-1 után 3-2-re győzte le a PAOK-ot. A magyar válogatott támadó a 43. percben szerzett vezetést csapatának. Később a PAOK egyenlített, majd a Schalke újabb góljára is tudott válaszolni. Szalai a 90. percben ismét eredményes volt, ezzel eldöntötte a meccset és a párharcot is.

Ami a magyar válogatottat illeti, Egervári Sándor együttese a selejtezősorozatban hat mérkőzésen 11 pontot gyűjtött, s a csoport második helyén áll a vb-ezüstérmes és százszázalékos hollandok mögött. A mieinket a románok egy-, a törökök négypontos hátránnyal követik. A vb-selejtező következő körében azért lesz különösen nagy jelentősége a Románia elleni találkozónak, mert egy esetleges győzelemmel - majd a baltiak elleni sikerrel - elérhető közelségbe kerülne a minden bizonnyal pótselejtezőt érő második hely, amit az 1998-as kvalifikációs sorozat óta nem sikerült megszerezni.

A szövetségi kapitány hétfőn hirdetett keretet a következő két fellépésre, a legnagyobb hiányzó Juhász Roland és Pintér Ádám. A románok és az észtek elleni vb-selejtező mérkőzéseket élő szöveges tudósításban követhetitek nyomon a hatharom.com-on. Amennyiben szeretnél többet megtudni a magyar csapat várható felállásával kapcsolatban, olvasd el elemzésünket!

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz Pireusz).
Védők: Fiola Attila (MVM Paks), Guzmics Richárd (Haladás), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion).
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Szakály Péter (DVSC-Teva), Varga József (Middlesbrough).
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Schalke).
Biztonsági tartalékok: Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Nikolics Nemanja (Videoton), Pátkai Máté (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO).
VB 2014
A D csoport állása
    M Gy D V Rg Kg P
1. Hollandia 6 6 0 0 20 2 18
2. Magyarország 6 3 2 1 13 8 11
3. Románia 6 3 1 2 10 10 10
4. Törökország 6 2 1 3 7 7 7
5. Észtország 6 2 0 4 3 9 6
6. Andorra 6 0 0 6 0 17 0
[1147881] 2013-09-06 20:00:00 Románia - Magyarországx;