Bajnokok Ligája

Szalai főtáblára lőtte a Schalkét

A Schalke 3-2-re legyőzte idegenben a görög PAOK-ot a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének visszavágóján. A gelsenkircheinek továbbjutásában oroszlánrészt vállalt Szalai Ádám, a magyar válogatott csatár duplázott a találkozón.

Szalai duplázott Szalonikiben - Fotó: AFP

A gödörben lévő Schalke - még nyeretlen a Bundesligában - nagyrészt eseménytelen első félidőt játszott a szaloniki csapattal, aztán a hajrában Ucsida passzát Szalai váltotta gólra. A szünet után felpörgött a meccs, előbb Atanasziadisz egyenlített, majd Jones kiállításával tíz emberre fogyatkoztak a vendégek. Újabb gólváltás után - bár nagy nyomás alatt volt a Schalke kapuja - Szalai a 90. percben eldöntötte a meccset, összesítésben 4-3-mal főtáblára jutottak a Bányászok. A magyar válogatott kiválósága nagyszerűen pótolja a sérült Klaas-Jan Huntelaart, nem mellesleg négy találattal ő csapata házi gólkirálya.

Az Arsenal 3-0-ra nyerte a Fenerbahce elleni első meccset, ennek ellenére Arsene Wenger nem tartalékolt a visszavágón. A meccs embere Aaron Ramsey volt, a walesi középpályás két góljával győztek az Ágyúsok. 5-0-val ment tovább a londoni gárda, ám Lukas Podolski súlyosan megsérült.

A Basel otthon is érvényesítette a papírformát a bolgár bajnokkal szemben, az Austria Wien ugyan otthon kikapott a Dinamo Zagrebtől, de az első meccsen mutatott remek teljesítményének köszönhetően ott lesz a csoportkörben. Akárcsak a Steaua Bukarest, amely több idegenben lőtt góllal jutott tovább.

Bajnokok Ligája, rájátszás, viszavágó:
INFO PAOK (görög)-Schalke (német) 2-3 (0-1)
Továbbjutott a Schalke, 4-3-as összesítéssel.
 
INFO Legia Warszawa (lengyel)-Steaua Bucuresti (román) 2-2 (1-2)
Tj: a Steaua, Steaua 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.
 
INFO Arsenal (angol)-Fenerbahce (török) 2-0 (1-0)
Tj: az Arsenal, 5-0-s összesítéssel.
 
INFO Austria Wien (osztrák)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-3 (1-2)
Tj: az Austria Wien, 4-3-as összesítéssel.
 
INFO FC Basel (svájci)-Ludogorec Razgrad (bolgár) 2-0 (1-0)
Tj: a Basel, 6-2-s összesítéssel.