Átigazolás

Willian tényleg a Chelsea-t választotta - hivatalos

A Chelsea hivatalos honlapján megerősítette, hogy megegyezett az Anzsi Mahacskalával a brazil középpályás, Willian átigazolásáról, valamint a játékossal a személyét érintő kérdésekről.

Willian a Chelsea-hez került - Fotó: AFP

Az ügy végére szerdán kerülhet pont, ha a játékos megkapja az angliai munkavállalási engedélyt. Willian mindössze kétszer játszott a brazil válogatottban az utóbbi két évben, ami messze elmarad a szabálytól (a meccsek 75 százalékán szerepelni kell az utolsó két évben), a Stamford Bridge-en mégis biztosra veszik, a "különleges tehetségű" középpályás megkapja a hivatalos papírokat.

Sajtóhírek szerint a 25 éves labdarúgó 32.5 millió fontért vált klubot. José Mourinho, a Chelsea menedzsere szombaton utalt rá, hogy Willian őket választotta, annak ellenére, hogy a Tottenhamnél már az orvosi vizsgálaton is átesett. Sőt, a Liverpoollal is a személyi feltételekről tárgyalt a brazil. Az ügyletet a két orosz klubtulajdonos, Roman Abramovics (Chelsea) és Szulejman Kerimov (ANzsi) ütötte nyélbe. Willian januárban, 35 millió euróért igazolt a Sahtar Donyecktől Dagesztánba.

Mint ismert, az Anzsinál költségcsökkentést hajtanak végre és kiárulják a sztárokat, Alekszandr Kokorin, Gyenyiszov, Zsirkov, Busszufa és Diarra után Willian távozott. A következő a klub legjobbja, Samuel Eto'o lehet.