Átigazolás

BL-pénzből kapkodna új játékosokért a 13 perces Milan

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője természetesen nagyon mérges volt, miután csapata a Serie A új idényének nyitómeccsén 2-1-re kikapott az újonc Hellas Veronától. Ennek az eredménynek és a PSV elleni BL-selejtező meccsen mutatott formának a fényében nem meglepő, hogy utolsó pillanatos igazolásokról cikkez az olasz sajtó a piros-feketék kapcsán.

"Csak 13 percig voltunk csapat. Mi élesztettük fel az addig szenvedő Veronát. Toni mutatta a példát, oroszlánként küzdött, nekünk is így kellett volna. Sikeréhesebben kell játszanunk, ha eredményeket akarok. Inkább mérges vagyok, mint aggódok, technikai hibákat követtünk el, és kitettük magunkat a kontrák veszélyének. Előnyben másképp kellett volna dolgoznunk, de ezt nem tettük meg. Az eredményekhez másfajta hozzáállás kell. A Verona megérdemelte a győzelmet, és emiatt fel kell mutatnunk valamilyen választ" - mondta ingerülten Allegri.

Puhány volt a védekezés az oroszlánként küzdő, két gólt szerző Luca Tonival szemben, meglesz a következménye - Fotó: AFP

A Corriere dello Sport értesülései szerint néhány új igazolás lehet ez a bizonyos válasz, amiket az átigazolási időszak utolsó pillanataiban hajtana végre a Milan. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy túljussanak a PSV Eindhovenen a Bajnokok Ligája selejtezőjének szerdai visszavágóján. Optimistán abban bíznak, hogy 30 millió eurót kereshetnek a BL főtábláján, ezt pedig egy az egyben az új játékosok megszerzésére fordítanák, azaz gyakorlatilag hitelből erősítenének.

A Veronában sokadszor is leszereplő védelmet a transfermarkt.de által 15 milliós értékűre becsült, magát átadólistára kérő PSG-védővel, Mamadou Sakhóval és a Cagliari válogatott játékosával, Davide Astorival (11 millió), a középpályát a Genoában szereplő Juraj Kuckával (7 millió), a csatársort pedig a Napolival is kapcsolatba hozott Alessandro Matrival (11 millió) erősítenék meg. És persze ott van a japán Keiszuke Honda is, akiért állítólag 3 és 5 millió euró közötti összegről alkudoznak a CSZKA Moszkvával.

Összeadva a becsült árakat láthatjuk, hogy bőven túllépnék a 30 millió eurót, azaz keményen kell alkudozniuk, és valószínűleg legfeljebb négy játékost szerezhetnek meg az ötből. Szeptember 2-ig kiderül, hogy mennyire lesznek ezen a fronton sikeresek, de az már szerdán kiderül, hogy van-e értelme egyáltalán ezekről az erősítésekről beszélni. Papíron ők az esélyesek a PSV ellen, de sokkal jobb játék kell, mint kedden és szombaton, főleg a védelem részéről. Azaz Mexéséknek kell kiharcolniuk azt, hogy kikerülhessenek a csapatból.

[1547150] 2013-08-28 20:45:00 AC Milan - PSV Eindhovenx;