Karrier

Lewandowski a Realt, a Chelsea-t és az MU-t is kikosarazta

Robert Lewandowski állítja, az elmúlt egy évben a Real Madriddal, a Chelsea-vel és a Manchester Uniteddel is tárgyalt.

A lengyel nem mehetett a Bayernhez, a többi kérő meg nem volt elég jó - Fotó: AFP

Mint ismert, a lengyel csatár maradt a Borussia Dortmundnál, noha szeretett volna átigazolni a Bayern Münchenhez, klubja nem engedte el, és fizetésemeléssel igyekezett jobb kedvre deríteni. Lewandowski jó formában kezdte a szezont, három forduló alatt két gólt lőtt a Bundesligában. Az angol Sunnak beszélt elmúlt egy évéről. A Real Madriddal például az emlékezetes Bajnokok Ligája-döntő után került kapcsolatba, a párharc első felvonását a lengyel négy góljával nyerte a Dortmund.

"Az irodában beszéltünk, az öltözőhöz közel, közvetlenül a meccs után. Röviden beszéltünk...maradjunk annyiban, hogy beszéltünk" - mondta Lewandowski a királyiak elnökével folytatott eszmecseréről. "Nem mondtam nemet. Inkább csak hallgattam Mr. Pérez mondandóját."

A támadó produkciója José Mourinhót, a Real akkori vezetőedzőjét is lenyűgözte, a portugál először szöveges üzenetben győzködte őt, csatlakozzon következő klubjához, ami, mint tudjuk a Chelsea lett. "Igen, volt egy ilyen szituáció José Mourinhóval, de erről nem beszélnék részletesen. Ez csak ránk tartozik, nem akarom, hogy kiszínezzék a dolgot. Azt megerősítem, hogy beszéltünk egymással néhányszor, megvan a száma a telefonomban. Nagy bóknak fogom fel, hogy egy ilyen szaktekintély sms-ezett velem. Egy ilyen helyzet mindig büszkeséggel tölt el, de nem ez volt az első ilyen."

"Egy évvel ezelőtt Sir Alex Fergusonnal beszéltem. Az határozottan jó érzéssel töltött el. Sir Alex visszavonulása nem befolyásolta a döntésem, nem emiatt hiúsult meg az angliai szerződés. Egy éve megkeresett, de rossz volt az időzítés. Valami nagy dolgot szerettem volna elérni a Dortmunddal, mielőtt egy európai élklubhoz távozom."

A 25 éves csatár szerződése 2014 nyarán jár le a Signal Iduna Parkban, ha addig meg nem győzik a fekete-sárgák vezetői a további maradásról, ingyen kell elengedniük.

[1479025] 2013-09-01 17:30:00 Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmundx;