NB I

Megbüntetik a Fradit, Kubatov kiakadt a szurkolókra

  • PKJ

A Fradi keménymagja az MTK elleni meccsen molinóval emlékezett a háborús bűnökkel vádolt Csatáry Lászlóra. Az MLSZ várhatóan büntet, Kubatov Gábornál pedig betelt a pohár, a klubelnök a Facebook-on vitázik egy nevét nem vállaló szurkolóval.

Heves vitába keveredett a legnagyobb közösségi portálon Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke. A fideszes politikusról köztudott, hogy rendszeresen foglalkozik csapatát érintő hírekkel hivatalos csatornáján, és az sem ritka, hogy egy-egy szurkolói kérdésre személyesen válaszol. Most is ez utóbbi történt, viszont némileg meglepő módon hamar a tetőfokra hágtak az indulatok.

Mint ismert, a ferencvárosi kemény mag a hétvégi MTK elleni örökrangadón molinón búcsúztatta el a nemrégiben elhunyt, Magyarországon és Szlovákiában is háborús bűnök elkövetésével vádolt Csatáry Lászlót. A kiszólás az MTK köztudottan zsidó történelmi és kulturális kötődése miatt különösen nagy port kavart, az MLSZ pedig hamar leszögezte, vizsgálni fogja az esetet.

A szurkolói molinót azóta több, a Fradihoz köthető médium is nyilvánosan ítélte el, a Nemzeti Sport Online hivatalos szurkolói blogja egyenesen azt állította, az üzenetet kifeszítők nem méltók arra, hogy a Ferencváros szurkolójának vallják magukat.

Kubatov Gábor már korábban is leszögezte, semmilyen szinten nem tudja elfogadni a molinót készítők viselkedését, és azt sem, hogy azt a rendezők tudta és engedélye nélkül becsempészték a stadionba. A klubelnök most azt is elismerte, minden valószínűség szerint meg fogják büntetni a klubot.

"Valaki kitette ezt a molinót. Meg fognak minket büntetni, ez nyilvánvaló." - írta a Facebook-on, majd arra is rátért, szerinte kinek kellene vállalnia a felelősséget a történtekért.

"Ezek után egyértelmű, hogy akik ezt a molinót kitalálták, festették, becsempészték, tartották, vállalják a felelősséget mindezért. Nem csak sunnyugva, sállal az arcuk előtt, hanem őszintén kiállnak majd, és vállalják ezért az anyagi felelősséget és a jogi következményeket. Vállalniuk kell, hiszen bátrak, és ezért a tettükért nem jár semmiféle büntetés…szerintük!"

A bejegyzéshez ezt követően egy IX Bence néven kommentelő szurkoló is hozzászólt, amiből éles szóváltás alakult ki közte és a klubvezető között. A drukker többek között azzal érvelt, hogy, ha a molinót kifeszítő szurkolók nem járnának meccsre, akkor a Fradi találkozóinak hangulata olyan lenne, mint a megye III-ban.

"Duma, duma, duma! Ki kell állni bátran, (nem bebújni a Fradi mögé) és vállalni a tettük minden ódiumát. Attól még lehet szurkolni" - replikázott Kubatov, aki továbbra is azt szorgalmazta, hogy a feliratot készítők vállalják arcukat és nevüket, főleg, hogy szerintük semmi szégyellnivaló nincs az egykori kassai börtönparancsnok búcsúztatásában.

Amikor a szurkoló azzal vágott vissza, hogy vállalja az arcát, hiszen annak ellenére majdnem minden meccsen megjelenik, hogy nem feneketlen a pénztárcája, Kubatov előállt a farbával.

"Remek. A mi pénztárcánk sem az. Mi (a club) ezt a feliratot nem kértük, tehát nem a mi felelősségünk. De ha ön ezt vállalja (minden anyagi és erkölcsi következményével) az bátor és őszinte magatartás. Köszönöm." - zárta le a vitát a maga részéről az elnök.

A vita teljes szövegét és az eredeti bejegyzést itt lehet olvasni.