Bundesliga

Krízis a Hamburgnál, megbüntették a Mallorcán pihenő védőt

Az elmúlt hétvégén a Hoffenheim ellen 5-1-es vereséget szenvedett Hamburg első keretéből kizárták Dennis Aogót.

A hamburgi játékosok két szabadnapot kaptak a súlyos vereség után, amit Aogo kihasznált: Mallorcára utazott bulizni. Ez annyira feldühítette a vezetőket, hogy megbüntették a játékost.

"Aogo elveszítette a hitelét a csapattal szamben. Nem azért adtuk a két szabadnapot, hogy elutazzon, hanem hogy azon gondolkozhasson, hogyan lehetne jobb" - nyilatkozta dühösen Thorsten Fink vezetőedző.

Aogo lett a bűnbak a HSV-nél - Fotó: AFP

Ez az esemény az utóbbi időben kibontakozó válságban csak egy újabb adalék, a jelek szerint szörnyű a hangulat a Hamburgnál. A vezetők a játékosokat kritizálják, a játékosok a vezetők bánásmódjára panaszkodnak.

"Magángéppel repkedünk, ötfogásos ebédet szolgálunk fel a csapatnak, mindent megteszünk, hogy a legjobb körülményeket biztosítsuk. Ezért legalább egy minimális teljesítményt elvárhatnánk. Nem akarunk még egyszer ilyet látni" - mondta Oliver Kreuzer sportigazgató. De nem most, hanem még hetekkel ezelőtt, a Dynamo Dresden elleni edzőmeccs után, amit a csapat 4-0-ra veszített el. Úgy tűnik, nem változott sok minden.

A labdarúgók szerint azért, mert rosszul érzik magukat a klubnál: "Állandóan hülyének akarnak beállítani, mentálisan tönkretesznek, úgyhogy új klubot akarok keresni. Talán ez a pályafutásom legnehezebb időszaka" - nyilatkozta a szerb Gojko Kacar. Nem meglepő módon ő sem élvezi edzője bizalmát.

Egyáltalán nem jó tehát a helyzet a kikötővárosiaknál, és kérdéses, hogy ilyen körülmények között mire lehetnek képesek a folytatásban. A Schalke ellen még jól teljesítettek az első körben, többször is vezettek, de végül 3-3-ra végeztek, a Hoffenheim ellen viszont már nagyon gyengén szerepeltek. Érdekes, hogy a Schalke is hasonlóan járt a második fordulóban.

Hétvégén a Hamburg a Herthához látogat, és már a fogadóirodák sem nagyon bíznak a pontszerzésükben sem, amint alább is láthatjátok.

[1479016] 2013-08-24 18:30:00 Hertha Berlin - Hamburgx;