Átigazolás

Di María és Nani a PSG célkeresztjében

Habár Laurent Blanc bizonyos posztokon a bőség zavarával küzd, a Paris Saint-Germain további három erősítést tervez az átigazolási időszakban. Ha csak nem arról van szó, hogy a két meccsen termelt két pont kiverte a biztosítékot a francia fővárosban.

Di María (balra) klubcseréjét Gareth Bale madridi szerződése elősegítheti - fotó: AFP

Párizsban akár jó előjelnek is vehetnék a csapat bajnoki rajtját. A PSG a Montpellier és az Ajaccio ellen kőkemény két pontot termelt, de tavaly még ezt is alulmúlta, ugyanis az első három meccsen maradt nyeretlen. A történet ismert, a fővárosi gárda fölényesen megnyerte a bajnokságot. Persze Laurent Blanc edző aligha a statisztikára épít, nem valószínű, hogy nyugodtan szemlélne egy újabb döntetlent. A játékosként világ- és Európa-bajnok klasszis igazából semmivel sem volt elégedett az első két meccsen, csapata védekezését és támadójátékát is kritizálta, így nem véletlen a Le Parisien információja, amely szerint a PSG tovább turbózná keretét. A lap úgy tudja, az átigazolási időszakban egy védő, egy középpályás és egy csatár is érkezhet.

Az újság konkrét nevekkel is szolgált, az Ajax jobb hátvédje, Ricardo van Rhijn, a Newcastle francia középpályása, Yohan Cabaye és két szélső került célkeresztbe. Egyik a Manchester United légiósa, Nani, a másik pedig a Real Madrid klasszisa, Angel Di María. Utóbbi megszerzését megkönnyítheti, ha a Real behúzza a Tottenham sztárját, Gareth Bale-t, előbbi pedig a Le Parisien találmánya.

A PSG az átigazolási időszakban még két bajnoki meccsen lép fel, 25-én Nantes-ba látogat, 31-én pedig a Guingampot fogadja. Talán a megszerzett pontokon is múlhatnak a további erősítések - Nasszer al-Kelaifi tulajdonos pénztárcáján aligha.

[1468187] 2013-08-25 21:00:00 Nantes - Paris Saint Germainx;