Spanyol foci

Casillas helye nincs veszélyben - Del Bosque

Iker Casillas helyzete nem csak a Real Madrid, hanem a spanyol labdarúgó-válogatott miatt is érdekes. A Vörös Fúria címvédőként utazik a jövő évi brazíliai világbajnokságra és egyelőre bizonytalan, hogy ki védi a kapuját.

Del Bosque kitart Casillas mellett - fotó: AFP

A spanyol válogatott Iker Casillasszal a kapuban érte el történetének legnagyobb sikereit. Az ibériai együttes 2008-ban és 2012-ben az Európa-bajnokságon diadalmaskodott, közte pedig 2010-ben elhódította a világbajnoki trófeát. Casillas valamennyi viadalon elképesztő teljesítményt nyújtott, a spanyol csapat egyik tornán sem kapott gólt az egyenes kieséses szakaszban. A tervek szerint a Vörös Fúria jövőre Brazíliában is Casillasszal menetelne, de a Real Madrid kapusa ebben az évben kiszorult klubjából és egyelőre bizonytalan a további helyzete - tavasszal José Mourinho mellőzte, ezúttal pedig Carlo Ancelotti ültette kispadra.

"Iker Casillas egyedülálló személyiség, aki nagyon különleges tagja a spanyol válogatottnak - reagált a kialakult helyzete Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya. - Természetesen figyelemmel követjük a szituációt, de nem hiszem, hogy változtatni fogunk a kapushelyzeten. Valamennyi hálóőrünkkel elégedettek vagyunk. Akkor is, ha egyikük csak tíz meccsen játszik és akkor is, ha egyáltalán nem kap lehetőséget. Ez a klub és a játékos ügye. A Real Madrid legközelebb augusztus 26-án lép pályára, míg a spanyol válogatott keretét négy nappal később fogom bejelenteni. De még egyszer mondom, nem lesz változás."

Casillas vasárnapi mellőzése annyira meglepte a spanyol sajtót, hogy a Mundo Deportivo már a Barcelona új kapusát látja benne. Mint ismeretes, a katalánok jelenlegi hálóőre, Victor Valdés a szezon végén távozik a Barcától, vagyis Casillas tökéletes megoldást jelenthetne. Persze nehéz őt elképzelni gránátvörös mezben, lévén Iker Casillas kilenc éves kora óta a Real Madrid tagja, 18 évesen mutatkozott be a felnőtt csapatban. Azóta igazi legendává nőtte ki magát a Bernabéu Stadionban, ahonnan ha távozna is, aligha Barcelona felé venné az útját. Persze bármi megtörténhet - pláne ha a következő időszakban elmérgesedik a helyzet.

A spanyol válogatott szeptember 6-án Finnország ellen lép pályára világbajnoki selejtezőn.

[1116499] 2013-09-06 20:30:00 Finnország - Spanyolországx;