Premier League

Wengert és az Arsenalt osztják a MU és a Liverpool korábbi sztárjai - videó

Sajtóhírek szerint Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere a Newcastle-ben játszó Yohan Cabayéval erősítené meg csapata keretét, Gary Neville és Jamie Carragher, a Manchester United és a Liverpool korábbi hátvédei szerint azonban nagyon későn cselekszik a francia menedzser.

Wenger az Aston Villa elleni meglepő hazai vereség után azt mondta, azért nem költ sok pénzt játékosokra, mert nem találja a megfelelőeket. A két korábbi védő szerint a francia menedzser és a klubja jócskán lemaradt a kor futballjától.

"Nincs már egyetlen játékos, aki megoldhatná az Arsenal gondjait" - mondta Gary Neville. "Négyre, ötre lenne szükségük. Azt gondoltam az előző szezon végén, hogy 'most kell menniük. Most kell menniük.' Mostanra azonban már túl késő. Két hét van hátra, nagyon nehéz már ilyenkor megszerezni a játékosokat, akiket akar az ember. Sokkal gyorsabban le kellett volna rendezniük a dolgokat. Nem tették meg. Nehéz helyzetbe hozták magukat. Nagybevásárlásra van szükségük, nem csak egy-két játékosra."

Kiöregedett a versenyből a francia menedzser? - Fotó: AFP

"Ha Cabaye ilyen fontos lenne, nem most próbálnák megvenni. Ez nekem már pániknak tűnik. Ha ilyen fontos, miért nem vették meg két hónappal ezelőtt?" - vette át a szót Jamie Carragher, aki a későbbiekben alaposan leszólta az Arsenal utóbbi években vásárolt játékosait: "Kiket vásároltak az utóbbi években? Artetát, Mertesackert, Santost, a balhátvédet. Ő egy katasztrófa volt náluk. Mertesacker... pfff... nekem nem kellene. Arteta egész jól teljesít. Amikor az átigazolási szezon végén kezdesz pánikolni, nem azt kapod, amit szeretnél."

"Én a Liverpoolban játszottam, semmi közöm az Arsenalhoz, de engem idegesítenek a dolgok. Érzem, amit a szurkolók éreznek. Mennyiről beszélgetünk Cabaye kapcsán? 10 millióról? El fogják adni annyiért? Arséne Wengernek van a fejében egy határ. Sosem fog túlköltekezni, aztán ránézek az Arsenalra és azt gondolom: 'csak egy csoport költ túl sokat a klubnál. A szurkolók.' Náluk vannak a legmagasabb bérletárak. Közben a klub nem akar túlköltekezni? Nem értem."

A folytatásban Neville vette vissza a szót, aki kifejtette, hogy szerinte Wenger megragadt egy letűnt korban: "Nem kellene pánikolni az átigazolási piacon. Most ott vannak, ahol. Venniük kellett volna játékosokat, és korábban meg kellett volna szerezniük őket. Higuaínt, Luiz Gustavót, mindenkit, akit akartak. Ez ilyen egyszerű. Ha most engem kérdeznének, hogy mit csináljanak a következő két hétben, elköltsenek-e 50 milliót Santoshoz hasonló játékosokra, azt mondanám: 'Ne! Ott vagytok, ahol vagytok...' Arséne Wengernek van egy problémája. Az előző szezon végén le kellett volna rendeznie a szerződéseket. Az jó dolog, hogy hosszútávon megtartják a menedzsert és nem tömik tele az ügynökök zsebét sem. Az Arsenal a Manchester Uniteddel együtt nem teszi ezt meg, mert ezek tradicionális klubok hagyományos értékrenddel. De odakint már más verseny zajlik. Sajnos ma már a cápákkal kell úszni. Utálom ezt kimondani, de van odakint pár cápa. Vannak klubok, amelyek ezt megoldják, a háttérben időben dolgoznak, és megszerzik a játékosokat, akiket akarnak. Az Arsenal pedig túl sokat vár. Megvan a pénzük, megvan a stadionjuk, megvan a történelmük. Az előző szezon végén meg kellett volna szerezniük, akit akartak."

Az Ágyúsok a bajnokságban a Fulham ellen próbálhatnak javítani szombaton, addig azonban még egy kemény kihívás vár rájuk: a Bajnokok Ligája selejtezőjének első meccsén a Fenerbahce otthonában kell helyt állniuk. Wenger ugyan elmondta, hogy nem fél a kirúgástól, ha nem ugranák meg ezt az akadályt, az komoly veszélybe sodorhatná.

[1547141] 2013-08-21 20:45:00 Fenerbahce - Arsenalx;[1474128] 2013-08-24 13:45:00 Fulham - Arsenalx;