Átigazolás

Casillas lehet Valdés utódja Barcelonában

Azonnal beindult spekulánsok fantáziája. Miután Iker Casillas nem kapott szerepet a Real Madrid kapujában a Betis elleni spanyol bajnoki nyitányon, többen már az FC Barcelona új kapusát látják benne.

Ez egyelőre nem Casillas éve - fotó: AFP

Az biztosnak tűnik, hogy Victor Valdés a szezon végén elhagyja az FC Barcelonát, de az utódjáról aligha mostanában fognak dönteni. Azért a Mundo Deportivo kedden bedobott egy lehetséges nevet, Iker Casillasban véli felfedezni a katalánok új kapusát. A világ- és Európa-bajnok hálóőr tavasszal kimaradt a Real Madrid kezdőcsapatából, de kálváriáját inkább José Mourinho vezetőedző számlájára írták. A portugál távozott, ám Casillas helyzete nem változott, lévén az új mester, Carlo Ancelotti a bajnoki nyitányon szintén a cserék közé jelölte őt. A Mundo Deportivo egy bennfentesre hivatkozva hozzátette, ha Casillas helyzete nem változik, akkor januárban elhagyja a Real Madridot. A kapus rendszeresen védeni szeretne a jövő évi brazíliai világbajnokság miatt, ahova címvédőként utazik a spanyol válogatott.

"Egyrészről megérteném, ha Casillas távozni szeretne, másrészről viszont ő a Real Madrid egyik emblematikus figurája - mondta a Real korábbi mestere, a Málaga jelenlegi főnöke, Bernd Schuster egy spanyol televíziós műsorban. - Raúl nélkül is nehéz volt elképzelni a Realt, Casillas nélkül is az lenne. Viszont nyakunkon a világbajnokság és Casillas nem akar még egy szezont a kispadon tölteni, mert azzal veszélybe sodorná a vb-szereplését. Játszania kell!"

Érdekes a szurkolók hozzáállása a témához. Az AS című spanyol lap körkérdésében a drukkerek 59 százaléka Casillast védetné hétfőn a Granada elleni bajnokin, 41 százalkékuk azonban Diego Lópeznek szavazna bizalmat. Ugyanerre a kérdésre egy héttel ezelőtt, augusztus 13-án az olvasók 75 százaléka Casillast jelölte be, vagyis némileg csökkent a spanyol klasszist favorizálók köre.

[1505574] 2013-08-26 21:00:00 Granada - Real Madridx;